Признаците, които издават липсата на стил

Виж кои са грешките, които може да допуснеш в стремежа си да изглеждаш стилна!

 
 

Виж кои са модните грешки, които да избягваш!

Възможно е да се харчиш хиляди за дрехи и аксесоари, да актуализираш гардероба си всеки сезон и въпреки това добрият стил винаги да ти се изплъзва! С една дума - изглеждаш безвкусно. Открихме 10-те грешки, които може да допуснеш в избора си на облекло!

Галерия: 12 доказателства, че клиновете не са за всеки

Виж всички снимки

10 модни грешки, които да спреш да правиш

1. Страх те е да смесваш стиловете

Съвременната мода е изградена по правилото Mix&Match, т.е. микс не само от различни цветове, щампи и текстури, но и микс от стилове! Облеклото без никакви интересни акценти и комбинации, изглежда скучно и монотонно.

2. Липса на самоирония

Не възприемай модата и собствения си образ прекалено сериозно иначе отново рискуваш да изглеждаш скучна! Семплият костюм придобива друг образ с необичайна брошка, а на секси роклята неочакван завършек ще придадат спортните ти бели маратонки!

3. Не можеш да носиш аксесоари

Често пъти един аксесоар може да се превърне в основен акцент на твоя аутфит и да го промени до неузнаваемост!  За съжаление много момичета не са "приятели" с аксесоарите  или се страхуват да не прекалят с тях!

►►►ВИЖ ТУК: Как да съчетаваш правилно цветните си дрехи!

4. Водиш се от чужди стереотипи

Всичките ти приятелки се разхождат само на високите си токчета и затова ти също се опитваш някак си да се задържиш на тях, въпреки че са тооолкова неудобни! Стереотипите не са вредни само що се отнася до стила ти, а вредят и на качеството на живот!

5. Чорапогащник с "тен"

Ако дрескодът изисква да си с чорапогащник, избери нюанс, който е еднакъв с тена на кожата ти. Но никога, чуваш ли, ни-ко-га не слагай чорапогащник, който стои като изкуствен тен върху краката ти! Дори няма да споменаваме фигуралните и мрежести варианти.

6. Обувки със скрита платформа

За съжалени все още има момичета, които ги носят, но ти не бъди една от тях! 

►►►ВИЖ ТУК: Как дамската чанта вреди на здравето ти!

7. Само скъпи марки в гардероба

Фешън снобизма все още не е направил нито една модна икона! Всички известни със своя стил жени комбинират луксозни марки с дрехи от масовия пазар. Не се ограничавай в избора на места за пазаруване, в края ан краищата никой не знае къде ще срещнеш идеалния чифт дънки!

8. Чантата да съответства на обувките

Днешните модни тенденции предлагат много по-голяма свобода при избора ан аксесоари и е грехота да не се възползваме!

9. Реплики на луксозни стоки

Основно правило в модата: Никога ен купувай фалшиви дрехи и аксесоари!

Галерия: Стилът на супермоделите - бъди неустоимо секси като...

Виж всички снимки

10. Не носиш правилния размер дрехи

Това е доста често срещана грешка, много момичета не носят дрехите, които са с точния размер за тях. Не забравяй - дори овърсайз облеклото трябва да отговаря на твоя размер! Ако се колебаеш, помоли консултантите в магазина за съдействие.