10 красиви трика, които мъжете намират за секси

Дали креативните визии, които сътворяваш с любимите си грим продукти се харесват на мъжете около теб? Нека видим какво всъщност представителите на силния пол намират за най-секси в теб.

 
 

Известно е, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Твоята най-оригинална грим визия, която приятелките ти намират за страхотна, може никак да не се хареса на гаджето ти. Обратното също е валидно.

Оформила си веждите си до перфектност и за разкош си сложила най-яркото червено червило с актуалния в момента матов финиш. Женската ти компания изпада във възторг от модерната ти външност, но реакцията на гаджето е „Е... хубава си“. Къде си сбъркала? Никъде, просто мъжете невинаги си падат по интересните грим техники, които си видяла в бюти влоговете. А какво тогава намират за секси? Нека видим.

Галерия: Великата илюзия: 13 примера как гримът заблуждава

Виж всички снимки

1. Естествен цвят на устните

За жалост, червеното червило се възприема като прекалено агресивно от мъжете, а гланцът не им се нрави заради лепкавата му консистенция (как да те целунат, след като всичко се полепва по техните устни?). Затова, довери се на червилата в неутрални, телесни цветове – от една страна те подмладяват визията ти, а от друга – изглеждат напълно естествено, сякаш си без грим (нещо, което мъжете ценят).

2. Разкошни мигли

Не, не те окуражаваме да си залепиш екстеншъни, които са толкова дълги, че се „бият“ в стъклата на слънчевите ти или диоптрични очила, когато мигаш. Ето защо е хубаво винаги да използваш спирала, дори в дните, когато си решила да си дадеш почивка от грима. Мъжете обожават гъстите и дълги мигли, защото те карат да изглеждаш по-женствена.

►►► Виж тук 6 грешки при нанасянето на спиралата!

3. Лек цвят на скулите

За съжаление, времето прекарано в скулптуриране с бронзираща пудра, в стремеж да заприличаш на Жизел Бюндхен, е безсмислено. Лекият розов нюанс върху бузките ти, обаче, много се харесва на мъжете. Деликатната руменина те прави да изглеждаш по-женствена и младолика в очите на мачовците. Разбира се, те няма да ти нарпавят комплимент от сорта „Днес си избрала много подходящ нюанс руж“, но със сигурност ще го оценят, дори и подсъзнателно.

4. Мокър блясък

Това може би е най-секси трикът, който мъжете обожават. Става въпрос за продуктите, които придават съвсем леко влажен финиш на кожата. Ето два начина да го постигнеш – нанеси малко хайлайтер в центъра на устните, за да ги направиш съблазнително сочни, без да използваш лепкав гланц. Кремообразните сенки за очи също са много добра идея – с тях погледът ти изглежда влажен, сякаш всеки момент ще се разплачеш – мъжете те възприемат като девойка в беда, която трябва да спасят!

Галерия: Кратка история на грима в снимки

Виж всички снимки

5. Червени нокти

Но нека не са дълги. Добре оформени, къси нокти, лакирани в дръзко червено. Повечето мъже смятат маникюра за секси, така че се стреми той винаги да е поддържан.

6. Красиви вежди

Под красиви, разбирай, естествени. Не твърде дебело очертани, не прекалено тънки или дълги. Ако все още не си се научила как да ги подчертаваш, време е да го направиш.

►►► Виж тук 13 причини защо веждите ти изглеждат зле!

7. Холивудски къдрици

Наясно сме, че по света има много жени с права коса и къси прически, включително и световноизвестни звезди, но това не означава, че първото предпочитание на мъжете са пищните, секси къдрици. Класическите холивудски вълни, меки и естествени, са избор номер 1. Това е очевидно и фотосесиите в мъжките списания, където 90% от моделите са с дълги, къдрави прически.

8. Френски маникюр

Може непреходната класика – френският маникюр – да ти е омръзнала до болка, но мъжете не смятат така. Съжаляваме, ако искаш да го впечатлиш, ще трябва да прежалиш някои от шокиращите модерни трендове при лакирането на ноктите за добрата стара „френска“ тенденция.

9. Флорален аромат

Малко мъже биха оценили по достойнство сложния ориенталски аромат, който си избрала за първа среща. Вместо него, спри се на нежно цветно ухание. На теб ти се струва далеч от оригинално, но за него то подчертава женствеността ти по неповторим начин. Остави любимия си парфюм с нотки на мускус и ванилия за някоя от следващите ви срещи.

10. Лек тен

Като заключение, ще подчертаем, че мъжете харесват жените с естествена външност и здравословно излъчване. А лекият загар е един от начините да изглеждаш точно така. Той е най-лесен за постигане през лятото. Когато избледнее обаче, не те съветваме да прибягваш до автобронзантите – гаджето ти веднага ще забележи лъжата, което няма да е в твоя полза.