10 изненадващи факта от живота на Лео ди Каприо

Пада си по момичета до 25 години – това го знаеш, но то не е всичко, което разбрахме за любимеца на женската половина.

Пада си по момичета до 25 години – това го знаеш, но то не е всичко, което разбрахме за любимеца на женската половина.

Любовните завоевания на Лео ди Каприо - виж ги в галерията долу​

Галерия: Пълният списък с любовни завоевания на Леонардо Дикаприо

Виж всички снимки

►►►Лео ди Каприо: само с момичета до 25 години

Когато в семейството на американски хипита се ражда дете, никой не предполага, че то ще стане един от най-известните актьори в света. Макар и при раждането да му е дадено много красиво и значимо име – Лео е кръстен в чест на италианския художник от епохата на Възраждането – Леонардо да Винчи.

Леонардо ди Каприо се ражда на 11 ноември 1974 година в предградие на Лос Анджелис в семейство на хипита. Кръщават го на известния художник, защото майка му посещава изложбите му по време на бременността си.

Липсата на висше образование не пречи на актьора да стане успешен в професията си. Той никога не е бил женен, няма деца. Усилията му през последните години са насочени към борбата с опазването на околната среда.

Събрахме 10 изненадващи факта за актьора. Ето ги.

  1. Поради факта, че Лео е прекарал цялото си детство в неблагоприятен район на Лос Анджелис, където бизнесът с наркотици и проституцията процъфтяват, той има изключително негативно отношение към употребата на всякакви наркотици.

  2. Леонардо свири добре на орган.

  3. Любимата актриса на Лео е Мерил Стрийп, а от актьорите – Джак Никълсън и Робърт де Ниро.

  4. Едно от хобитата на актьора е яхтингът. И това веднъж помога за оцеляването на човек, който пада от кораб по време на круиз из Карибите. Яхтата на актьора е единствената, която отговоря на призива на капитана на кораба за помощ. Търсят го няколко часа в открито море и все пак го намират. Шансовете му да бъде спасен не са големи, но Лео прави и невъзможното, за да помогне.

  5. Първоначално Лео планира да посвети живота си на океанографията, но става известен актьор. В свободното си време той все още обича да изследва подводния свят, затова често се гмурка в морета и океани в различни части на света.

  6. Актьорската му кариера започва на 14-годишна възраст на снимачната площадка на телевизионния сериал „Розан“.

  7. Любимият режисьор на актьора е Мартин Скорсезе, те са си сътрудничили няколко пъти.

  8. Актьорът бе нападнат от акула на снимачната площадка на филма "Кръвен диамант" - тя успя да унищожи част от защитната клетка, докато Ди Каприо се гмуркаше.

  9. Актьорът притежава отбора Venturi Grand Prix Formula E Team. Тъй като Лео активно се застъпва за околната среда, двигателите с вътрешно горене се заменят с електрически.

  10. Всички момичета, с които холивудският актьор преди се е срещал, не са по-големи от 25 години. С настоящата си приятелка, успешната аржентинска манекенка Камила Мороне, разликата във възрастта им е почти 25 години.