10 грим тенденции, за които трябва да забравиш

Техники при грима, които бяха актуални последните една-две години, вече са вън от играта. Виж кои са те.

 
 

Модата при грима е като тази при дрехите – едни тенденции залязват, за да изгреят нови. Виж кои техники при макиажа вече не са актуални.

1. Матиране на лицето

Навикът да слагаш тонове пудра върху лицето трябва да остане в миналото. В момента е модерно лицето да изглежда максимално естествено, с добавен блясък на стратегически места – типично младежко излъчване, без излишното утежняване. Вместо пудра, купи си хайлайтер, с който ще постигнеш точния ефект – свежест и сияние. Нанасяй продукта върху челото, горната част на скулите, брадичката и носа.

Галерия: 15 звезди с катастрофален грим

Виж всички снимки

2. Контуриране

Съжаляваме, фенове на Ким Кардашиян и нейното любимо контуриране. Техниката безнадеждно остаря. Докато бюти влогърите продължават да показват различни начини за контуриране, ние предлагаме да изоставиш тенденцията. Да, беше много актуално, но ако погледнеш лицата на моделите от шоута на гиганти като Chanel и Dolce & Gabbana, ще забележиш, че сега на мода е натуралната визия. А намацаното като маска лице е далеч от естественото.

►►► Виж тук 5 грим грешки, които те състаряват!

3. Силен „опушен“ поглед

Опушените очи отдавна са се превърнали в класика и няма да излязат извън мода, но не така стои въпросът с използването на черни сенки за очи. Вместо да ги наслояваш върху клепачите за „секси“ ефект, направи си елегантно опушен поглед с нюанси като кафяво или бронзово.

4. Ясно очертани вежди

Миналата година, ясно очертаните с молив и пудра вежди бяха отлична идея, но сега е модерно да не си личи, че си оформяла веждите си с продукти. В тази връзка, твой съюзник в играта става цветният или прозрачен гел за оформяне на вежди. Просто нанеси малко количество от него и среши косъмчетата в посока нагоре. Никакви рязко очертани линии, само пълна естественост.

Галерия: 7 нови начина да оформиш веждите си

Виж всички снимки

5. Ефект „нахапани“ устни

Признаваме си – обожаваме този тренд. Липсата на контур и червилото, което изглежда леко размазано печелят сърцата ни. За жалост, тази тенденция също трябва да остане в миналото. Моливът за устни се завръща победоносно. Разбира се, той не трябва да е по-тъмен от червилото, за да не си личи, но въпреки това се използва за перфектно очертаване на долната и горната устна. Е, ще се наложи да си отделим малко повече време за гримиране всяка сутрин.

6. Дълга котешка извивка

Твърде дългата котешка извивка също е вън от играта. Сега очната линия трябва да е почти невидима и почти да не излиза от линията на клепача.

►►► Виж тук 13 гениални начина за нанасяне на очна линия!

7. Устни в бежово

Червила в бежови и телесни цветове, след чието нанасяне устните се „сливат“ с кожата отпадат като вариант. Nude тенденцията всъщност е актуална, но трябва да избереш телесни нюанси червило, които са по-тъмни от кожата ти, защото устните трябва да се открояват.

8. Розов гланц

Той е в колекцията на всяка бюти маниачка. Всяка козметична марка също има поне един вид розов гланц в грим линиите си. Но сигурно си забелязала, че през последните няколко сезона брандовете предпочитат други текстури – матови и кремообразни, вместо лъскавия гланц.

9. Матови сенки за очи

В тазгодишните есенни колекции грим почти няма да забележиш матова текстура при сенките. Сега е време погледът ти да заблести – буквално! Сатененият и мокър финиш върху клепачите е на почит. Както стана ясно и от точка 8, на практика трендовете при очите и устните взаимно се разменят – лъскавите устни трябва да са матови, а матовите очи – лъскави.

10. Тъмен молив или сенки по сгъвката на клепача

Това е класическа визия – потъмняване на сгъвката на клепача. Но понякога дори класиките потъват в забвение. Последният хитов тренд – използване само на един цвят сенки за очи по целия клепач. Естествено, а не натрапено и контурирано – това е целта.