10 фрази, които ще спасят бракa (или връзката) ти

При едно условие - ако ги казваш всеки ден!

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Ако все още усещаш, че се налага да работиш върху отношенията във връзката си, то тези фрази ще се превърнат в твоите основни помощници.

От "Благодаря ти" до "Обичам те".

"Благодаря ти, че ми помогна"

Повечето жените имаме неприятния навик да се фокусираме основно върху грешките на партньора си и да не забелязваме очевидните плюсове. Караме се на сродната си душа, че е забравил да ни се обади, но приемаме решението му да измие всички чинии след вечеря за даденост. Малките неща обаче правят една връзка щастлива. Затова не е зле да започнеш да благодариш на партньора си за незначителните на пръв поглед моменти по всяко време на денонощието.

"Чувствам се прекрасно, когато съм с теб"

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Спомняш ли си последния път, когато беше толкова откровена с любимия човек? Лесно е да се изгубиш в ежедневието работа-рутина-домакински задължения, но това не е причина да спреш да напомняш на партньора си колко много цениш времето, прекарано в неговата компания. Опитай да направиш това следващия път, когато прекарвате време заедно.

"Съжалявам"

Бъдещето на една двойка често зависи от тези на пръв поглед прости и обикновени думи. Стресняваме се да ги кажем, но често чакаме партньора ни да ги каже пръв и се разстройваме, ако не ги чуем. Понякога, когато първа проявиш смирение и разкаяние, можеш да подобриш взаимоотношенията ви на мига.

Въпросите, които не бива да задаваш на половинката си. Никога!

Вижте повече

Въпросите, които не бива да задаваш на половинката си. Никога!

Какво да не питаш, ако искаш да получиш честен отговор? Тези 6 въпроса със сигурност.

"Нека да поговорим"

Честният разговор може да подобри всяка връзка. Важно е да не прекаляваш и да не изпадаш в истерия, крещейки "нямам никакво значение за теб...!". Вместо това трябва да говориш тихо, балансирано и за чувствата и желанията си. Тогава определено ще бъдеш чута.

"Обичам те"

Колко често си казвала тази фраза в началото на връзката и колко често го правиш сега? Напомняй на партньора си за чувствата си не само по празници, но и когато на хоризонта се струпват облаци.

"Винаги ще те подкрепям"

Тестовете проверяват силата дори на най-силната връзка. Ето защо е много важно винаги да си "зад гърба" на партньора си. Не е необходимо да споделяш мнението на половинката си на 100%, достатъчно е да си готова да го подкрепиш.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

"Ще се справим с това заедно"

За фразите „това са твои лични проблеми“ или „това са мои проблеми и само аз мога да ги разреша“ трябва да забравиш, ако се намираш в сериона и важна за теб връзка. Раздели грижите наполовина и предложи или поискай помощ от партньора си. Заедно да откриете ключа към решаването на проблема е много по-лесно и ще ви сплоти още повече.

"Действаш ми възбуждащо"

Времето на плам и страст остана ли някъде назад? Дори тогава си струва да запазиш искрата във връзката си. Въпреки факта, че с течение на времето страстта отстъпва място на премереното чувство, от време на време трябва да разведриш партньора си с красноречиви изказвания и откровен флирт. Важно е той да знае, че те възбужда не само с фразата „днес аз ще изхвърля боклука“, но и с тялото си.

"Добре, че сме заедно"

Посочи този очевиден факт. Въпреки конфликтите в миналото, вие все още сте заедно - и си струва и двамата да си припомните, че заедно е по-хубаво. Освободете се от негодуванието, като внесете позитивност във връзката си.

10 неопределени връзки, в които не знаеш коя си

Вижте повече

10 неопределени връзки, в които не знаеш коя си

Не си нито приятелката, нито пък приятелят, но със сигурност си... някой. Кой?