9 фрази, които могат да потушат всеки конфликт

Когато атмосферата се нажежи (до много, много горещо) и е време да се овладеете... Ето 9-те фрази, които ще ти помогнат да укрепиш връзката си.

 
 

Когато атмосферата се нажежи (до много, много горещо) и е време да се овладеете... Ето 9-те фрази, които ще ти помогнат да укрепиш връзката си.​

Много малко са ситуациите, в който кавгата решава дадения проблем. В повечето случаи допълнителното напрежение само влошава нещата, затова е добре да знаеш как да потушиш конфликта и да овладееш ескалиралите емоции, за да оправиш нещата и да достигнете до общо решение.

Какви жени привличат мъжете от различните зодии? Виж в галерията по-долу:

Галерия: Какви жени привличат мъжете от различните зодии?

Виж всички снимки

►►► Превърни плюсовете в минуси

1. "Хайде да се успокоим, да си поемем въздух и да помислим. Нека го решим заедно"

За да прекратите лавината от негативизъм, която сипете един върху друг, по-добре спрете, поемете си въздух и помислете. Дали основната причина не е, че прехвърляте лошото си настроение един на друг? Ако отговорът е "да" (в което сме повече от сигурни!), тогава след като сте си дали малко време, вече ще сте по-спокойни и с друг тон ще обсъдите причината за конфликта.

2. "Нека да помислим заедно как да решим проблема. Нали сме заедно в това?"

С този подход печелиш двойно. Започвайки така, ти показваш, че връзката ви винаги е на първо място и не искаш да позволиш на някакво недоразумение да съсипе всичко, и второ, демонстрираш съгласието си да изслушаш всички разумни аргументи, за да намерите компромис.

3. "Като си ядосан си по-секси"

Съкрушителен нокаут за всичко - да направиш хубав комплимент и да предизвикаш любезна усмивка. Факт е, че всеки човек, който чуе искрено възхищение по свой адрес, произвежда хормона серотин (хормонът на щастието), който също има успокояващ ефект.

4. "Добре, разбирам те"

Когато двама души кипят в емоциите си и скандалът е абсолютно налице, обикновено нещата са извън всякакъв контрол. И често това е, с цел всеки да изрази пред другия собствената си позиция - например, какво не му харесва във връзката, какви чувства смята, че предизвиква тази ситуация и т.н. Но всъщност е много, много важно наистина да чуеш другата страна, за да се опиташ да разбереш и да се отнесеш с уважение. Фразата „Разбирам те“ означава, че вече си преминала на нивото, когато единственото, което те интересува е да обсъдите проблема и да заздравите връзката си.

5. "Помогни ми да те разбера"

Случва се двама души да говорят за съвсем различни неща, отказвайки да се чуят. Ако разбереш, че твоето мнения се различава, помоли събеседника си спокойно и разумно да обясни защо той мисли по този начин, а не по друг и какво всъщност е причинило тази реакция. Това ще помогне за разрешаването на конфликта и ще направи връзката още по-стабилна.

Kaк се влюбват различните зодии, виж в галерията по-долу:

Галерия: Kaк се влюбват различните зодии

Виж всички снимки

►►► Време ли е да се разделите

6. "Няма нещо, което може да ни попречи"

Ако връзката ви е достатъчно дълга и зад гърба си имате много неща, с които сте се справили и са останали зад гърба ви - тогава просто спри да спориш и напомни на половинката си, че винаги се справяте с всичко и няма нещо, което може да ви попречи. В повечето случаи тази фраза води до много добри резултати.

7. "Какво мислиш, че мога да направя, за да оправя нещата?"

Със сигурност партньорът ти има сценарий в главата си, който смята, че е подходящ за ситуацията, така че не е лошо да го чуеш и да прецениш дали и ти мислиш по същия начин или имаш нужда да го обсъдите. Но и в двата случая - моментът на търсене на решение и мнение ще се отрази добре на конфликта.

8. "Нека разгледаме проблема от различен ъгъл"

Разбира се, една от основните тайни на всяка връзка е способността да се разглежда всеки конфликт от различни страни. Ядосана ли си, че гаджето ти реши да отиде на риболов с приятелите си за уикенда? Естествено, разстроена си, че няма да останете насаме, но, от друга страна, ще имаш време за себе си! Така, че погледни ситуацията от добрата й страна и не създавай предпоставка за скандал.

9. "Нека да се успокоим и тогава да поговорим спокойно"

Малко хора умеят бързо да се успокоят и да започнат спокоен разговор, но това всъщност е много важно. Предполагаме, че си наясно, че когато човек е ядосан е способен да каже неща, които не мисли наистина и така още повече да влоши ситуацията, затова е добре първо да се успокоите и след това да обсъдите.