10 действия с клитора, които трябва да пробваш

Със сигурност не знаем всичко за неговите възможности.

 
 

Със сигурност не знаем всичко за неговите възможности.

Отнасяй се към него като към член

Реално погледнато, до известна степен клиторът е член, само че малък. Дори тяхната структура е много сходна. Защо тогава да не се възползваш от това сходство? Леко стисни главата на клитора с палеца и показалеца си и ги движи нагоре и надолу. Ще почувстваш как сякаш набъбва в теб.

►►►5 секс пози за максимална стимулация на клитора

Потупване вместо триене

Много момичета по време на мастурбация предпочитат да масажират клитора. Опитай вместо това леко да го потупваш с върха на пръстите си. Това е много деликатна стимулация, която е подходяща както за “загряване”, така и за „основно ястие“.

Играй без ръце

Това се случва непрекъснато в киното (обикновено в комедиите): момичетата се намират в неудобна ситуация, защото са кръстосали краката си по „неподходящ“ начин и това ги е развълнувало. Реалистично да се постигне възбуда, без да докосваш клитора с ръцете си, а да използваш само бедрата.

Стимулиране отвътре

Клиторът, както вероятно знаеш, не е само този малък „бутон“, който може да се види с просто око. Някои учени дори предполагат, че G-точката не е нищо друго освен продължение на същия клитор. Опитай се да намериш чувствителната област на предната стена на вагината.

►►►15 факта за клитора, които ще те изненадат

Струя вода

Душът за много момичета е първият източник на сексуална възбуда (и първият вибратор). Опитай се да играеш с температурата! Ако седиш в гореща вана, направи струята по-топла и я насочи отново. Основното нещо - не прекалявай.

Опитай проникване и стимулиране

Ако не можеш да избереш между две приятни неща, няма нужда да го правиш. Вземи най-доброто и от двете веднага! Можеш да използваш малък вибратор за вагината и в същото време да стимулираш клитора.

На партньора си може да напомниш, че по време на класически секс ръцете му са свободни и се сещаш какво може да прави с тях.

Използвай смазка

Това наистина е много хубаво - по време на мастурбацията, използвай допълнително лубрикант и веднага ще почувстваш, че този път всичко е като „часовников механизъм“. В допълнение, сега има голямо разнообразие: можеш дори да опиташ охлаждащи или затоплящи. Просто бъди внимателна!

►►►Урок по клиторознание

Погледни го

Сериозно, знаеш ли как изглежда тялото ти? Вземи огледало, разтвори краката си и мисли за нещо възбуждащо - виж как клиторът ти “оживява” в отговор на мислите ти.

Нов вибратор

Ако си свикнала с класическите вибратори под формата на член, време е да опиташ нещо фундаментално различно - например, клиторен стимулатор. Смисълът на работата му е следният: внимателно се поставя главата на клитора в дюза, изработена от мек силикон, и се включва стимулатора. Клиторът се поема от накрайника и поради компресирането на въздуха и пулсацията се получава доста бързо оргазъм, който обикновено се придружава от още няколко.

Не го докосвай

По-точно, главата му. Ако за теб това е най-лесният и най-бързият начин за достигане до оргазъм, защо да не опиташ нещо ново? Ние не предлагаме напълно да се откажеш от стимулирането на клитора, просто се опитваме да развием чувствителността и на други области, като обръщаме внимание на тях.