10 брутални сватбени обичаи, които ще те шокират

Виж какво преживяват младоженците по света!

 
 

Не можеш дори и да си представиш какво преживяват някои булки и младоженци по света...

Ужасната традиция с откупуването на булката на входа, водещият с идиотските си конкурси, глупавият обичай с разчупването на питата... Мислиш, че няма нищо по-лошо от тъпите селски изпълнения на българска сватба? 

Галерия: Най-странно изглеждащите булки и шаферки

Виж всички снимки

Така че, ако ти предстои да се омъжваш, не се оплаквай, ами чети надолу!

Точилка, тиган и... секс

Очевидно законите на някои племена в Уганда са писани от феминистки. По време на първата брачна нощ на съпрузите е абсолютно забранено да консумират брака си. Като за начало младоженката трябва... да набие своя любим, ама здравата. След като удовлетвори страстта си с помощта на точилката, съпругата... си заминава обратно при родителите. Следващата вечер ритуалът с побоя се повтаря. И това продължава СЕДМИЦА. Само издържалият изпитанието съпруг се допуска до тялото на жената.

Три щастливи дни

В Индия има племе (каста), при когото семейният живот продължава точно три денонощия. През това време младоженците безспирно (е, или който каквито възможности има) правят секс, за да зачене жената. След края на третия ден мъжът бива изгонен от къщата и никога повече няма право да прекрачва прага ѝ! Цялото огромно семейство на булката ще отгледа детето. Освен това, момичето започва да живее истински щастлив живот. По закон тя има пълното право да си хване толкова любовници, колкото иска, не ѝ се налага да се отказва от нищо.

Тичайки, да скочиш от скала

Решилият се на женитба жител на Андалусия трябва, за да докаже смелостта си, готовността си да пази семейството, гледайки безстрашно всички житейски проблеми в очите, да скочи надолу с главата (задължително) от скала в морето. Колкото по-добро впечатление младежът иска да направи на бъдещото си семейство, толкова по-висока трябва да е скалата.

Добрият човек трябва да е голям

В Нигерия бъдещата булка я сгодяват година преди сватбата. Ако старейшините на племето са стигнали до консенсус (ясно е, че забравят да питат младите), заключват момичето за цяла година в отделна колиба и постоянно я хранят. Забранено ѝ е да работи, да върши домакинска работа, само трябва да яде колкото е възможно повече мазна и калорична храна. Защо? Смята се, че колкото булката е по-дебела, толкова е по-прекрасна. Ако метаболизмът на момичето ѝ прави мечешка услуга и изгаря всички калории, младоженецът има право да се откаже от сватбата, след като я види кожа и кости.

Галерия: Най-страхотните булчински прически

Виж всички снимки

Яйце в риба, риба в пиле, а пилето – в шок

Бедуинските сватби продължават седмици наред, защото за вечното и безоблачно щастие на младите гостите трябва напълно да изядат традиционното сватбено ястие. То представлява пържена камила, в която има пържена овца, пълнена с варени кокошки, които са пълнени с риба, а рибата е пълна с яйца. А ти ще се справиш ли?

Здравей, дърво!

В индийския щат Пенджаб мъжът може да се жени неограничен брой пъти, само не и три. Тоест два пъти – разбира се, четири пъти – за здраве, но три пъти – в никакъв случай. Хитро заобикалят въпроса с аритметиката. В закона им се говори за брак между живи хора. Мъжете, които не се ограничават с втори брак, за трети път се женят за... дърво. С всичките необходими церемонии, речи, обреди, костюми и танци. Като мине известно време след сватбата, отсичат дървото и го изгарят. Вдовецът оплаква изгубената си любов и хоп! – може да се ожени за четвърти път.

Хайде да поносиш корсет

В Кения съпругът трябва в течение на един месец след сватбата да носи по изключение женски дрехи. Този обичай му позволява да усети всички мъки на женската участ и така впоследствие ще се отнася по-внимателно към съпругата си. Интересно е, че обичаят се спазва дори и в големите градове. Когато кенийците видят на улицата мъж с рокля, шумно го поздравяват със създаването на семейство.

При мене, робе!

На Никобарските острови бракосъчетанието е голямо изпитание за младите. Преди тя да му каже „да”, мъжът трябва няколко месеца (бъдещата булка определя срока) да живее в дома ѝ и да бъде роб на семейството ѝ. Между другото, това не обвързва момичето с нищо. След изтичането на срока тя с чиста съвест може да изпрати гълъбчето вкъщи. Сериозна конкуренция на племената от Уганда.

Полезно е да се пие вода

В Чечня в семействата, които държат на традициите си, през цялото сватбено тържество булката стои на разстояние от празнуващите, без да си показва лицето. Гостите трябва един след друг да отидат при младоженката и да я помолят за вода, за да демонстрират уважението си към нея. Булката носи на всеки по една чаена чаша, която трябва да бъде изпита до дъно и да се сложат пари в нея. Ритуалът може да продължи няколко часа.

Гостуващ брак

Жените от едно от островните племена на Индонезия, приемат съпруга си фактически като любовник. Той се появява в къщата на съпругата си само през нощта, изпълнява съпружеския си дълг и по изгрев слънце се връща обратно в дома на родителите си. И майка му му пере чорапите (ако имат въобще такива там). Също е добър вариант, даже идеален!