10 бюти грешки, които си допускала като тийнейджър

Ах, пробите и грешките на младостта!

 
 

Изненадващата смяна на външния вид е забавна във всяка възраст. Но нищо не може да се равнява с експериментите от тийнейджърските години.

Факт: никой не се ражда с великото прозрение как трябва да се грижи за външния си вид. Разбира се, някои са били щастливки и майките им са им давали добри съвети. Но други са минали през фазата на тънките вежди, прекаляването със солариума и какво ли още не... и нещата никак не са изглеждали добре.

Галерия: 9 примера как гримът може да те трансформира...

Виж всички снимки

1. Прекаляването със скубането на веждите

Супер тънките и/или дъговидни вежди бяха тотален хит през 90-те. На някои лица те отиват повече, отколкото на други, но от днешната ни гледна точка тънкият „конец“ от косъмчета никак не е привлекателен. Всички (включително един тон знаменитости) постъпваха по същия начин, докато веждите почти не изчезнаха от женските лица.

2. Или ги оформяш прекалено, или ги правиш прекалено черни

От друга страна, може да си разбрала, че си опустошила всичко с пинсетите и започваш да прекаляваш с молива и пудрата за вежди. За съжаление, както знаят повечето вече пораснали жени, оформянето на веждите е изкуство. Вероятно си си избирала грешния цвят или си слагала тонове продукт ПОНЕ веднъж.

►►► Виж тук 16 бюти грешки, които си правила като тийнейджър

3. Прекалявала си с пръскането на евтин дезодорант

Да, не си имала пари за хубав, луксозен парфюм. Но обливането с дезодорант не е било в твой плюс, гаранция.

4. Брокат, брокат навсякъде

Сенки за очи с брокат. Гланц с брокат. Червило с брокат. Лак с брокат. Разбираш каква е картинката. Искала си да се чувстваш много модерна и бляскава, но резултатът е кич и нищо друго.

този материал и снимките към него са собственост на cosmopolitan.bg

5. Прекаляване с изкуствения тен

Ако си родена с бледа кожа, автобронзантите в тубичка сигурно са ти се стрували като изпратен от Господ подарък. Твърде лошо, че не си знаела колко точно да нанесеш... резултатът? Заприличала си на морков за абитуриентския бал.

Галерия: Най-ужасяващите гафове при грима

Виж всички снимки

6. Грешен тон на фон дьо тена

Първо на първо, повечето тийнейджъри не се нуждаят от фон дьо тен. Второ, уцелването на верния тон не е особено лесно при ограничения избор от нюанси на по-евтините марки, които можеш да си позволиш като тийнейджър.

7. Режеш си бретона сама

сфгсгхвгтлфгйкдфгхскйгхсйкгхсклхсклгхслхсдхсдрхдфхдйдйдфйдфйдтйдтйдтйдфйгтйдтйхйсфсгергсдхгфхнфгнйфгнйдхсдфхнфгнййфмйфбхсдфбжрфгхдцнйгтнхдтхсдрхдрхтрхйтйтйтхйтдфхсргхстхстхгтхтйзсхйстйтйтхйзьдхйьсйтйтййьхдфзгфхгхзгхтрхгтхзьгхйьфйгхйгфйтхйтхьдтхзхзаафхтйтйтзсрхтрхтхтрхтт

Смешно изглеждащият бретон на Алиса Милано от 2002 година вероятно умишлено изглежда по този начин, но твоя, сътворен с чифт ножици и собствените ти ръце... едва ли. Да, на някои лица им отива (също като на Алиса Милано тук), но в по-голямата си част, късо подрязаните бретони са истинско бедствие.

►►► Виж тук 10 трика, с които скриваш мазната коса (веднага)

8. Прекаляване с черния молив

Черното е основен цвят за всеки начинаещ в грима. Когато започнеш, ти се струва, че просто рисуваш с детски молив върху блокче. И накрая доста момичета изглеждат така, сякаш са се мазали с въглища по очите.

9. Тонове лак за коса

Хрускащи, замръзнали, твърди като ледена висулка кичури. Това си постигала, когато си изпръсквала половината флакон лак за коса върху прическата си, с надежда да я правиш по-дълготрайна.

10. Изпържвала си косата си

Може би си била част от поколението, което се прекланяше пред правата като струна коса, постигната след дълга обработка с нагорещена до червено преса. Или си била част от поколението, лудо по накъдрянето с маша. Каквото и да е, в един етап от живота си поставяла косата си на невероятно изтезание.