Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Насилването е престъпление, ухажването – не!

 

Оценка: (0/5)

 
"Оставете мъжете да ни свалят", категорична е Катрин Деньов

Катрин Деньов защити мъжете: „Често виждаме разликата между желанието да имаш една жена от сексуалното насилие“.

Насилването е престъпление, ухажването – не!

Не е за вярване, тези красавци са били някога жени. Виж ги в галерията ни долу!

Бъди мъж! 9 красавеца, които някога са били жени

100 французойки написаха открито писмо в защита на ухажването.

Доживяхме. Жени, французойки, са принудени да защитават нещастните мъже. Сегашното положение изглежда така, че съвсем скоро ще престанем да се размножаваме, или на жените ще им се наложи да тичат след подплашените мъже, които вече се объркаха как да те ухажват, за не бъдат съдени за сексуално насилие.

►►► Виж кой даде един милион долара за борбата срещу насилието.

Във Франция жените много добре знаят философията на свалката, да си припомним великите романи Кралица Марго и Тримата мускетари. В наши дни подобни страсти вече може би няма да има – какви тайни срещи, жертви в името на любовта, когато всички твои пориви могат да приключат в съда. Още малко и Дюма ще забранят!

Катрин Деньов на филмов фестивал
Катрин Деньов на филмов фестивал

Да спрат това безумие се опитват Катрин Деньов и още 100 представителки на френската интелигенция. Те написаха открито писмо във вестник Le Monde. В него те се изказват в защита на правата на мъжете да ухажват жените. „Нека не забравяме, че изнасилването е престъпление, но ухажването, дори настойчивото – съвсем не.“

В писмото се казва, че случващото се е истински лов на вещици, корените но който са залегнали в изначалния протест против сексуалното насилие. „В момента уволняват мъже, които се посмели да докоснат коляното на някоя жена или са се опитали да я целунат. Ние признаваме правото на силния пол на сексуална свобода, за която е изключително важно те да имат възможността да ухажват и съблазняват една жена. Ние сме наясно с природата на сексуалното влечение и ясно виждаме разликата между желанието да имаш някого до себе си и сексуалното насилие. А тази история, която се случва в момента, много напомня на метода на публично обвинение на хора, които не могат да се защитят.“ Да, това е парадоксът на нашето време.

Насилването е престъпление, ухажването – не!

Напомняме ти, че скандалът се разрази през октомври миналата година, когато няколко актриси обвиниха продуцента ХарвиУейнстейн в сексуално насилие. След това почти целият Холивуд започна да вади истории не само срещу Харви, но и срещу други представители от мъжки пол. Жените си припомниха истории от преди 20-30 години, разказвайки за моралния ущърб, който им е бил нанесен.

Секссимволът Катрин Деньов през 1966
Секссимволът Катрин Деньов през 1966

Историята още не е утихнала – на провелия се наскоро „Златен глобус“ актрисите облякоха черно в знак на подкрепа на жертвите на сексуално насилие. Предстоят „Оскар“-ите, които също едва ли ще подминат просто ей така темата.


Виж ощеНово в Cosmo