Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

 

Оценка: (0/5)

 
 

Кои от звездните личности се превърнаха в жертва на хакерски атаки? Не ставай като тях и защити профила си.

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

Ето ги звездите, които не се срамуват от недостатъците си - в галерията долу.

Звезди, които не се срамуват от своите стрии

►►►Най-дразнещите звезди на земята.

Дейвид Бекъм отказа да плати на хакерите един милион евро и заради тома пострада репутацията му. Други се разминаха само с лек уплах. Да си припомним случаите, когато киберпрестъпници разбиха личните профили на известни личности.

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

Голият Джъстин Бийбър в Instagram-а на Селена Гомес

През август, 2017 г., хакери разбиха страницата на Селена Гомес – един от най-популярните акаунти в Instagram, и публикуваха снимка на голия Джъстин Бийбър, бивш приятел на певицата.

Снимките на голия Бийбър от почивката му в Бора Бора вдигнаха немалко шум – тези кадри са разпространени от папараците. За радост и на Джъстин, и на Селена кадрите бързо бяха свалени от лентата с новините, а на Гомес й върнаха достъпа до личния й профил.

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

Таен разговор с обиди по адрес на Анджелина Джоли

През декември, 2014 година, хакери разбиват сървърите на кинокомпанията Sony Pictures Entertainment и пуснаха в мрежата разговора на съпредседателя на Sony Ейми Паскал и продуцента Скот Рудин.

В посланието става въпрос за филма Клеопатра с Анджелина Джоли и продуцентът предсказва крах на проекта по вина на актрисата.

Най-стилните визии на Анджелина и Брад - виж ги в галерията със снимки.

Най-стилните визии на Анджелина Джоли и Брад Пит

„Изобщо не ми е интересно да се занимавам със 180 милионен проект, само за да утеша Анджелина Джоли, защото такъм филм ще унищожи кариерите ни. Нямам намерение да страдам заради глезено и некадърно дете – казва Рудин. - Няма да работя нито с нея, нито с тези, които тя ще избере. Тя просто е звезда, нищо повече. Заради такъв проект не си заслужава да ставаш за посмешище. По-добре помолете Джоли да си замълчи.“

В Мрежата също попаднаха някои документи на бедничката Джоли: данни от паспорта, сметки, пароли и друга секретна информация, която се пази в компютрите на Sony Pictures Entertainment.

По-късно, на закуска на The Hollywood Reporter, Ейми Паскал се опита да обясни на Анджелина Джоли думите си, но тя изпепели продуцента с поглед.

Компромат срещу меркантилния Дейвид Бекъм

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

През февруари, 2017 година, хакери поискаха от футболиста Дейвид Бекъм един милион евро, за да не разгласят срамна информация. Той отказа да плати и кибермошениците дадоха зелена светлина на информацията.

От личната кореспонденция на Бекъм се вижда, че той се занимава с благотворителност, за да получи рицарска степен! От 2005 г. Бекъм е посланик на добра воля към УНИЦЕФ, но видимо това го уморява. „Ако трябва да съм честен, това е унижение. Ако бях американец, щях да съм получил титлата „рицар“ преди повече от 10 години“, пише Дейвид Бекъм на един от приятелите си. Също така футболистът се изказва грубо по адрес на един от лордовете, който не му е съдействал и се е отказал да даде милион долара за организиране на вечеря на УНИЦЕФ в Шанхай.

Бекъм потвърди истинността на преписката, но увери журналистите, че тези съобщения са били написани, когато е бил нервен. Футболистът призна, че не го вълнува титлата на рицар и че той продължава да работи с УНИЦЕФ.

Как да се предпазиш от взлом и изтичане на лични данни: правилата на специалистите

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

Създавай надеждни пароли

Откажи се от идеята за една парола за всички профили. Не използвай конфигурации, които са предвидими, ако човек разгледа профилите ти в социалните мрежи. Например името и датата на раждането на детето, името на кучето и т.н. Избирай трудни и дълги пароли с цифри, символи е букви.

Има приложения за генериране и безопасност на паролите. Програмата сама създава надеждни пароли и ти позволява лесно да ги сменяш. Всичко, което потребителят трябва да помни, е паролата за вход в програмата.

Използвай двойна идентификация

Заради безопасността много компании въведоха функцията двойна идентификация – при логването в профила ти – на телефона ти изпращат код, която трябва да въведеш, когато влизаш в профила си от различно устройство.

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

Не отваряй подозрителни линкове и файлове

Често потребителите сами предоставят достъп до устройствата си, отваряйки ненадеждни сайтове и отваряйки подозрителни файлове. Когато това се случи, върху устройството се качва вирус, който невинаги може да се проследи и премахне лесно. Целите са ясни: банковата ти сметка и информацията в телефона и на компютъра ти.

Сваляй програми само от проверени източници

Свалянето на програми от неизвестни източници може да ти донесе единствено неприятности. С помощта на вредоносен софтуер могат да ти откраднат личните данни, а също и да нанесат сериозен ущърб на устройството. Избирай надеждни места за сваляне на програми, такива като като App Store и Google Play.

Голи снимки и чатове: звездите, жертви на хакери

Сменяй паролите на рутера

Често хората оставят паролата на рутера такава, каквато е заложена от производителя. Това е голяма грешка, защото стандартните пароли лесно могат да бъдат открити в интернет.

Получавайки данните от домашния ти рутер, хакерът може да се включи към устройството, с което е съединен рутерът.

Само една стъпка и злонамереният човек е на твоя територия и записва действията ти, включително юзиръте и паролите.

Внимавай, когато се включваш към отворени Wi-Fi мрежи

Една от най-разпространените хакерски схеми – е поставянето на безплатни точки на достъп до Wi-Fi. Щедростта на злонамерените се обяснява много просто: когато ти се включиш към отворената Wi-Fi, до устройството ти получава достъп хакерът. За да избегнеш това, използвай надеждни VPN Service, които ще ти скрият от очите на хакерите.


Виж ощеНово в Cosmo