Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Дай старт на обратното броене (до Нова година) сега!

 

Оценка: (5/5)

 

С какво свързваш Нова година?

С последни мъки в работата, навалица от бясно пазаруващи граждани, дилеми до последно къде точно да отидеш на шопинг, в резултат на което накрая въобще вече не ти се купува нищо, плюс катастрофална липса на време?

Дай старт на обратното броене (до Нова година) сега!

Защо не си спестиш предпразничната лудница поне веднъж? Още имаш шанс да поправиш нещата.

Едно време, като по-малка, свързвах Нова година (Коледа и без друго тогава нямаше) с кашоните с банани и портокали. Продаваха се само по това време на годината и нашите отрано се зареждаха по опашки заради тях. Естествено и с украсяването на елхата плюс всички огледални повърхности вкъщи, с което се заемахме дни преди 31 декември. Второто го правим и сега, само че започваме по-отрано, заради Коледа.
Много ясно, свързвах празника и с подаръците, за които нашите ме караха месец преди заветната дата да пиша писма на добрия старец Дядо Мраз. Е, вече не пиша на Дядо Мраз, още по-малко на Дядо Коледа. Сега ходя собственоръчно да избирам подаръците и, честно казано, колкото и да обичам да подарявам, наближи ли коледно-новогодишната истерия, ми идва да обявя генерален бойкот на шопинга! Ако ще пари да ми дават да пазарувам! Слава богу, че вече поне не трябва да висим по опашки за банани и портокали, това щеше да ме довърши окончателно...

Да, определено все още се вълнувам, когато наближава краят на годината. Но честно казано, понякога тайничко ми се иска, ако може да се отложи със седмица-две. Толкова ще ми стигнат да се организирам перфектно, да успея да свърша всичко навреме и когато удари дванадесетият час, да се чувствам като принцесата, а не като Пепеляшка, слязла от тиквата... Защото в целия хаос, който настъпва предпразнично, все не  сколасвам и все нещо (обикновено най-важните неща) остават за последния момент. Но понеже така или иначе никой не ме пита кога да настъпи 31-ви декември, остава единствено вариантът „подобряване на организацията“. Ако и ти искаш да си спестиш  предновогодишните главоболия, не губи ценно време в размотаване. Запретнеш ли ръкави отсега, тъкмо ще ти стигне да се подготвиш на всички фронтове и без излишни нерви за края на годината.

27 коледни украси на открито

Няколко неща, които да направиш преди 2018-а

В работата
Декември е най-трудният месец за работа. След летните, разбира се.

Всъщност защо след тях? Че той е дори по-труден! На края на годината обикновено вече си на края и на силите си. За зла беда обаче работата, пак заради края на годината, нараства обратнопропорционално на оставащите до 31-ви дни. Положението се утежнява съвсем, като прибавим натрупаната умора, все по-тежко налягащата те ленивост и празнично настроение в комбинация с нетърпението да си починеш най-после и ако може, да спрат да те занимават с досадни задължения. В резултат на всичко това получаваме практически нулева работоспособност. Но както и да гледаш календара, дните до Нова година няма да станат по-малко...  Затова се вземи в ръце, остава да  свършиш най-необходимото!

Довърши започнатото! Сега е моментът да разгледаш внимателно какви неприключени задачки висят в календара ти и какви забравени материали се размотават по бюрото ти. Помисли само – шефът едва ли ще те потупа по рамото, ако  в началото на новата година все още влачиш недовършена работа от старата.

Бонус тайна:
Добрата новина е, че може въобще да не вършиш някои задачи. Ако примерно не помниш откъде са се взели тези листи в най-горната кутия вляво, или си открила неотговорено писмо от 16 юли, смело ги изхвърли в коша – реален и виртуален!

Прояви инициатива! Дошло е времето да си постелеш добре, за да легнеш на меко, когато отново се върнете на работа след празниците. С други думи, заеми се най-накрая да приведеш в приличен вид последната си рационализаторска идея или онзи страхотен проект, който никога не ти остава време да разработиш. Най-подходящият момент да блеснеш с гениалността си е точно през януари, когато се започва на чисто и се откриват перспективите за цяла година напред. Но преди това все пак трябва да си си написала домашното. Затова действай смело!

Бонус тайна:
На фона на изтерзания вид на останалите колеги, които още не могат да се съвземат от тежкото празнуване, ти ще изглеждаш като пълна отличничка. Това си е едно добро начало на годината, не мислиш ли?.

Отдъхни си! Ако си следвала инструкциите дотук и вече не са ти останали „висящи дела“, спокойно можеш да се отдадеш на заслужена почивка. Не се поддавай на  инерцията и не си измисляй излишни задачи, само защото всички други жужат като работливи пчелички покрай теб.

Бонус тайна:
Ако те мъчат угризения, че околните са под пара, а ти си клатиш краката блажено, помисли си пак: къде бяха всичките ти претоварени колеги преди месец, когато ти се бъхтеше най-съвестно, а?

За вкъщи
Хич не си живееше лошо едно време, като малка! Прибираш се вкъщи, а там е чисто, подредено, уютно. И докато майка ти бърка разни апетитни неща, ти се суетиш около нея и забождаш пръст в тавата с кекса, за да прецениш вкусовите му качества. Сега ти си тази, която трябва да трака тенджерите около печката и собственоръчно да приготвя въпросните вкусотии, ако държиш все пак да има нещо за ядене на масата. Сама трябва да приведеш къщата в чист, подреден и уютен вид и всичко това вече не ти изглежда толкова забавно. И ако все пак стане чудо и  свършиш благополучно домакинската работа в нощта на 30 срещу 31 декември, то няма да ти остане време за други, не по-малко важни неща.

27 коледни украси на открито


Направи списък с подаръците. Първо, за това време ще успееш спокойно да разгледаш какво има по магазините, вместо да препускаш в бесен галоп в последния момент и да пазаруваш каквото ти видят очите. Все ще ти хрумне по-добра идея отколкото поредната риза за баща ти и свещник за леля ти. Второ, дори да знаеш какво искаш да подариш, съществува съвсем реален риск да не успееш да се докопаш до него – нали знаеш, който превари, той натовари! И трето, колкото повече наближават празниците, толкова по-големи стават задръстванията и тълпите от хора по магазините, а това е в състояние да ти скъси живота със забележителен успех.

Бонус тайна:
И ти си човек, и ти заслужаваш да се поглезиш! Така че не забравяй да включиш и себе си на челно място в списъка с лицата, достойни за подаръци. Погрижи се за душевното си равновесие, като си купиш най-после онова изкусително комплектче бельо или рибките от магазина за домашни животни. Без излишни угризения, моля те, празник е! И без друго гаджето ти трета година поред забравя да ти подари точно това, което си му намекнала, че искаш. А и мъжете правят всичко в последния момент, така че защо да разчиташ на тях?

Подготви менюто. Ако ще празнувате компания по домашному, това е моментът да започнеш лека-полека да се ориентираш с какво да изненадаш гостите. В случай че готвенето не е най-голямата ти стихия, няма да е лошо дори да отрепетираш процедурата – за да не се изложиш, баш когато не трябва!  Паниран език в сметана, задушен заек с броколи, чийзкейк Sex and the city  – няма ли да е приятно ей такива нещица да красят празничната ви трапеза? Гаранция, че гостите ще си глътнат езика от изумление. 

Коледни вкуснотийкиБонус тайна:
Ако не си гений на кулинарията, или просто не обичаш да готвиш, подсигури се отрано, като поръчаш кетъринг или някакъв специален деликатес, който да бъде гвоздеят в празничното меню. 

Обади се на близки и роднини. Какво сложно има в това да звъннеш на няколко души в различни градове ли? Отговорът на този въпрос разбираш, когато вдигнеш слушалката на 31-ви декември вечерта и се оказва, че не можеш да се обадиш дори до съседната улица, камо ли до съседния град! Я ще има повреда в централата, я всички линии от Варна до Монтана ще се заети до сутринта. А на кого са му притрябвали в шест и десет радостните ти възгласи „За много години!“? На всичкото отгоре рискуваш да развалиш не само твоето настроение, но и на гостите си, които ще съзерцават с тъжно умиление заека с броколи на масата, докато ти висиш на телефона.

Бонус тайна:
Близките ти със сигурност ще се зарадват от навременното ти включване. А  телекомуникационните компании ще се разминат без твоите благословии за Нова година. 

За себе си

Дай старт на обратното броене (до Нова година) сега!

Нали държиш да обереш точките в празничната вечер? И не искаш точно тогава да си проличат цялото напрежение и умора, които са ти се натрупали в края на годината? За да се почувстваш в топ форма за големия купон, ще ти се наложи да се погрижиш добре за себе си, защото освен всичко друго навън не е май месец и на организма ти не му достигат витамини, слънчеви лъчи и топлина.

Секси коледен маникюр


Запиши си час в салон за красота! Сигурно от собствен горчив опит знаеш, че преди празнични дати вероятността да се вместиш в графика на фризьори и козметици е почти нулева. Разбира се, ако не си се уговорила овреме. Лошото е, че се сещаш за това някъде около 30-и декември, когато вече си изпуснала всички влакове. В резултат на което съседката те подстригва набързо, съквартирантката те боядисва криво-ляво с подръчни средства, сама си правиш маникюр и педикюр в промеждутъка между приготвянето на заека с броколи и бърсането на праха в хола. Така че веднага вдигни телефона и позвъни на козметичката си!
Вече спокойно може да се отправиш на обиколка по магазините в търсене на перфектната рокля за голямото събитие! Посвети първата седмица на декември на маркетингови проучвания и практически проби: намаленията точно започват, а тълпите от пазаруващи още не са толкова големи, че да се удавиш в тях.

Бонус тайна:
Сега е моментът да експериментираш със себе си! Пробвай по-екстравагантна прическа, цвят или кичури на косата, маникюр, грим.

За него
Няколкото празнични дни са прекрасна възможност да прекараш малко време на спокойствие с любимия, който през последния месец не си виждала много често заради изобилието от задачки. Вече предвкусваш дългите разходки за ръка, сладките приказки, преяждането с чипс и шоколад пред DVD-то и дегустациите на вино в леглото. Ммм, след което.... На вратата се звъни, настъпва суетене и се започва една върволица, дълга колкото Китайската стена, от очаквани и не съвсем очаквани гости, дошли ей така, да ви развалят спокойствието... После следва голямото чистене след тях, плюс безотказната комбинация от аналгин и витамин С и за всеки случай повечко зелева/шкембе чорба. И така до следващата вечер. Като дръпнете чертата, накрая се оказва, че от плановете ви за уединение с половинката не е останало много. Спокойно, няма нужда да се лишавате от задължителната коледно-новогодишна програма с роднини и приятели, просто с гаджето ти ще ви се наложи да си измислите волна програма – специално за вашата двойка.


Кой казва, че по магазините не се ходи с мъж?! Съвместното избиране на подаръци е отличен повод да прекарате целия ден заедно. Освен това ще си обмените безценна информация – той ще те посъветва какво да купиш на неговите близки и роднини, а ти ще го насочиш какво обича твоята рода. Така ще избегнеш конфуза да купиш по-малък размер чаршафи за спалнята на родителите му, а той – риска да обиди майка ти с крем против дълбоки бръчки.

Бонус тайна:
Използвай съвместния шопинг, за да обясниш навреме на половинката, че нямаш нужда от тази безвкусна ваза със златисти шарки, въпреки че се възхищаваше на подобно чудо в продължение на три часа, докато онзи ден бяхте на гости на негови приятели.

Дайте си тържествено обещание един на друг. Не, не, не е това, което си мислиш. Не е задължително да е нещо бог знае колко романтично. Например нека той да обещае да не си зарязва повече мръсните чорапи под леглото, а ти да се закълнеш с ръка на сърцето, че вече никога няма да наричаш приятеля му Светльо „жалък малоумник“. Или да даде обет, че ще ти позволи да караш колата му (поне от вас до автобусната спирка), а ти да го увериш, че следващия път обезателно ще обуеш онези обувки на висок ток и ще си поиграете на една специална игра.

Бонус тайна:
Е, романтичните обещания няма да ви навредят все пак! Примерно... Че и през следващата година ще те желае и обича както през тази. Дори повече!

Дванадесет часа преди Нова година:
Понякога в навечерието на 31-ви декември, дори всичко да върви по мед и масло, е възможно да те споходи желанието да избягаш по най-бързия начин и да се скриеш в миша дупка от реалността. Точно така, дори въпросната реалност да прелива от фойерверки и мили чувства и да мирише на заек с броколи, пак не е изключено да ти се прииска да се откажеш от цялата организация, да си изключиш мобилния и домашния телефон, да купиш бутилка шампанско, банани (няма нужда от цял кашон...) и печено пиле и да минеш на план Б – „Спешна евакуация“! 

Бонус тайна:
Ако разполагате с пиле и шампанско, телефоните са изключени и сте предупредили приятелите да не ви чакат, може никъде да не бягате. Заключете вратата, пуснете щорите, отворете бутилката и се промъкнете в постелята. Нека вълшебната нощ да започне сега!


Виж ощеНово в Cosmo