Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Малки трикове за страхотна Нова година

 

Оценка: (0/5)

 

Напрaви живота си забавен!

Нашите свежи и забавни стратегии за нов живот са създадени да те направят по-щастлива, по-здрава и по-секси от всякога.

Малки трикове за страхотна Нова година

Най-хубавото е, че нито една от тях не изисква чудеса от храброст, за да бъде приложена в действие.


Намисли си парола на Facebook, която работи за теб.

Тъй като я пишеш всеки ден, парола като „NovaRabota2018“ или „StegnatoTialo” ще ти напомня за целите, които искаш да постигнеш.

Изключи телевизора по време на вечеря. 

Знаем, че ще изпуснеш важни развръзки от сериала си, но изследванията доказват, че хората поглъщат 40% повече храна, когато вечерят докато гледат телевизия, отколкото ако го изключат. 40%!

Изпрати картичка на баба си.

Експертите са единодушни, че добрите постъпки имат силата да повишат настроението ти, затова избери едно нещо, което ти носи удоволствие да правиш за другите – да се обадиш на роднина, за да го попиташ как е или да разходиш кучето на съседите си – и го върши веднъж седмично.

Създай си романтичен ритуал.

Поднасяйте си закуска в леглото всеки месец на датата от годишнината ви или излизайте на разходка всяка неделя, за да си поговорите. Когато двамата имате обща традиция, която очаквате с нетърпение това ще укрепи връзката помежду ви.

Дай си само 15 минути.

Ако мразиш да чистиш тоалетната, кажи си, че ще го направиш само за 15 минути. А когато времето свърши ще спреш... Но е много вероятно толкова да се вдъхновиш, че да продължиш.

Вземи дребно решение.

Може да бъде практично (да си чистиш зъбите с конец всяка сутрин) или забавно (да носиш обици всеки ден). Защо? Когато вземеш решение да започнеш да правиш нещо, независимо какво, това може да кали волята ти, защото упражняваш уменията, които използваш, когато се справяш с по-голямо или по-трудно предизвикателство.

Направи колаж на нещата, които харесваш.

Според експертите по този начин се фокусираш върху целите си. Снимай всичко, което те вдъхновява и му направи колаж в Picasa или влез на pinterest.com, където можеш да „хванеш“ картинките на нещата, които те стимулират, да ги „забодеш“ на виртуална дъска и да я  поглеждаш всеки път, когато имаш нужда от малко вдъхновение.

Разчисти спалнята си.

Когато спалнята ти е затрупана с дрехи, книги и с разни други неща, които те разсейват, е трудно да се отпуснеш и да се забавляваш на секса и съня си, единствените две неща, за които трябва да бъде използвана спалнята ти.

Прави така, че винаги да има нещо, което очакваш с нетърпение.

В началото на всеки месец си набелязвай ден от втората половина на месеца за нещо, което ти носи удоволствие – кратка екскурзия, кънки на лед или вечеря в скъп ресторант. Когато знаеш, че ти предстои хубаво преживяване, си склонна да мислиш позитивно. Почти през цялото време.

Редовно сменяй десктопа на компютъра си.

Това да гледаш снимки, които те вдъхновяват сега (а не онези, които са те вдъхновявали миналата година) те кара непрекъснато да се движиш напред към желанията си.

Направи го сутринта.

Когато го правиш с гаджето си (или с вибратора си) сутрин, това отприщва в организма ти хормоните на доброто настроение, които те поддържат весела през целия деня.

Изправи се очи-в-очи с изкушенията.

Умираш си за нещо сладко всеки следобед? Вместо да се опитваш да игнорираш глада си за шоколад, сложи купа с бонбони до компютъра си и след това си кажи на ум, че не трябва да изяждаш нито един. Експертите са убедени, че издръжливостта ти ще бъде учудващо голяма (особено, когато това се случва в атмосфера, като работното ти място, където си заобиколена от хора (а не си сама в кухнята) и можеш да спреш своята пристрастеност. 

Запитай се: какво би направила Кейт Мидълтън, Джеси Джей или Бионсе? 

Моделът ти на подражание може да те мотивира. Ако Кейт Мидълтън трябваше да избира между това да учи за изпит или да отиде на кино, кой би избрала? След това направи същото.

Винаги слагай храната си в чиния.

Когато виждаш точно колко храна изяждаш можеш да предотвратиш безсмисленото и безкрайно плюскане.

Плащай за всичко в брой.

Когато виждаш парите, които излизат от портмонето ти, ще ти бъде по-трудно да правиш спонтанни покупки.

Яж ментови бонбони.

Доказано е, че захарта (истинската, не онези фалшиви подсладители, с които са пълни диетичните храни и напитки)  временно подсилва волята ти. Знаем, че трудно можеш да се задоволиш с малки количества от нея, затова те предупреждаваме да не използваш този факт като оправдание да унищожаваш по един шоколад на ден.

Напиши си писмо все едно си в бъдещото.

Лист, химикал и нещо простичко – като „Хей! Знам, че беше гадно да си стоиш вкъщи през уикендите, но тази магистратура си струваше усилията“ написано на него, поставено на  видно място – са всичко, което ти трябва. Ако мислиш така, сякаш си постигнала целта, която искаш, ще бъдеш много по-амбицирана наистина да я завършиш.

Намери си човек за мръсната работа.

Ето начин да избегнеш угояването с пържени картофи: вечеряй навън с приятелка, която споделя твоя вкус към храната (и внимава какво и колко похапва) и я помоли тя да поръча вместо теб (ти направи същото за нея).

Създай си правило.

Винаги нося обици. Влизам във Facebook след 18 ч. Звучи тиранично, но мозъкът ни отговаря на този вид организация.

Приеми среща, от която нямаш представа какво ще излезе.

Излез със сина на колежката на майка си или придружи най-добрата си приятелка на курсовете по готвене, на които ходи. Не знаеш до къде може да доведе това (ново гадже или ново хоби).

Малки трикове за страхотна Нова година


Виж ощеНово в Cosmo