Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да не се разориш от Коледния шопинг

 

Оценка: (0/5)

 
 

Мисли практично, когато избираш подаръците!

Как да не се разориш от Коледния шопинг

Декември е в разгара си, а ние вече сме полудели от мисли, свързани с магазини и покупки за най-близките ни хора! Прочети този материал преди да се хвърлиш с бясна скорост към следващия мол, нали все пак не искаш да посрещнеш новата година на минус? Харчи разумно и следвай практичните съвети за Коледния шопинг!

Най-сладките находки под 70 лв. са тук!

Как да не се разориш от Коледния шопинг

Как да не се разориш от Коледния шопинг

Как да не се разориш от Коледния шопинг

Всяка година, решаваш, че ще се придържаш към определен бюджет. И всяка година се оказваш главния участник в маратона на безкрайните покупки. (например калъфът за телефон е супер, но дали сестра ти се нуждае от ОЩЕ един). В разгара на тази буря, има ли начин да останеш в правия път? Нашите съвети ще ти помогнат да разкриеш подлите трикове на магазините и да избереш най-доброто.

1. Постави правилните цели. Когато изготвяш своя списък, не се ограничавай само до подаръци. Включи и страничните разходи, които неизбежно се появяват, например за пътувания, картички, фризьор и т.н. Пазаруването сама е предпоставка за много излишни покупки.

2. Може да не звучи логично, но колкото по-рано започнеш да пазаруваш, толкова е по- вероятно да похарчиш по-малко. Окъснелите момичета, харчат около 25% повече пари в бързината.

3. Предизвикателна рокля, красива рамка за картина, най-пухкавата възглавница... не можеш да избегнеш привличането на всички тези страхотни стоки. Ако искаш и да не ги занесеш вкъщи, избягвай да ги докосваш. Пипането на предмети предизвиква генерирането на положителни емоции, според поведенчески психолози.

4. Спри инерцията. Знаеш как става, купуваш пуловер за приятелка, виждаш шал, който се връзва идеално, после тези яки обици .. Изследване на Станфорд показва, че тази инерция води до нежелани и излишни покупки. Как да го избегнеш? Изчаквай кратко след всяка покупка, за да прекъснеш серията покупки.

5. Отпиши се от коледните бюлетини. За Коледа имейлите с промоции и намаления, които получаваш водят до 83% повече покупки, сочат данни на търговците. Отпиши се от тях, поне за празниците.

6. С тези намаления на всеки ъгъл ще ти се прииска да вземеш нещо дребно и за теб. Всъщност 59% от клиентите заявяват, че са си купили нещо и за тях по време на коледните пазарувания. По-лошото е, че същите харчат над 35% от бюджета си за тези покупки, с което нарушават непоправимо коледния си списък. Напомни си, че всъщност ти ще получиш подаръци от другите, не от себе си!

7. Рискът от масовите покупки е да гледаш паричната стойност, а не сантименталната. Но вкарай въображението си в работа. Изненадай колега с любимата му снимка в рамка. Вземи колата на приятел уж да свършиш нещо и я върни измита. Подари ваучер на приятел за любимото му заведение.

8. Спести с гифт картите. Удобни и незаменими, не е чудно, че гифт картите са най-бързо растящата категория за коледни подаръци. За да спестиш още повече, гледай за коледни бонуси, например част от търговците, предлагат безплатни гифт карти за покупки на определена стойност.

Виж кои са перфектните коледни подаръци за всяко момиче тук!

Как да не се разориш от Коледния шопинг


Виж ощеНово в Cosmo