Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

До порасналите деца: Дядо Коледа съществува

 

Оценка: (0/5)

Дали Дядо Коледа е бил истински? Учените предлагат нови улики, изучавайки кост, за която се твърди, че принадлежи на Свети Николай.

До порасналите деца: Дядо Коледа съществува

Тя датира от същия век, в който е починал светеца, на територията на днешна Турция. Изследователи от университета в Оксфорд анализирали микропроби на фрагмент от таза и установили, че е от 4 век.

Как да си направиш стъпка по стъпка - в галерията долу:

10 коледни идеи за маникюр (стъпка по стъпка)

До порасналите деца: Дядо Коледа съществува

Според легендата, Свети Николай, изобразяван с бяла брада в иконите и за който се твърди, че е умрял през 343 г. сл. Хр., е широко известен със своята щедрост - черта, вдъхновила историята за Дядо Коледа.

►►► Пренеси се с нас в коледната вечер на 1998 

Фрагментът е собственост на отец Денис О'Нийл от Илинойс, но по-голямата част от мощите, за които се смята, че са на светеца, се намират в италианските градове Бари и Венеция. „Тези резултати ни окуражават да се обърнем към мощите в Бари и Венеция, за да докажем, че костните останки са на едно и също лице“, посочва Жорж Казан, съосновател на Оксфордския център за реликви.

До порасналите деца: Дядо Коледа съществува

Смята се, че Свети Никола е живял в Мира, близо до съвременния турски град Демре, а мощите му са били пренесени от група италиански моряци. Легендата за Дядо Коледа се заражда през 16 век във време, когато историите за Свети Никола стават популярни. Няколко европейски държави празнуват 6 декември като празник на Свети Никола.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo