Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 мъдри новогодишни решения

 

Оценка: (5/5)

 

 

Обърни мъдрите решения в стриктен план!

5 мъдри новогодишни решения

За разлика от новогодишните решения, които траят точно колкото ентусиазма ти с нова диета (максимум 6 седмици), опитай да превърнеш тези мъдри решения в стриктен план, към който да се придържаш, за да си спестиш много ненужни мелодрами.

След всяка връзка обикновено се достига до един такъв злощастен момент, когато се чувстваш излъгана, предадена, публично унижена... Егото ти е сринато със земята, защото за пореден път си се подлъгала да обичаш и отново, за пореден път, си изправена пред тежка загуба. Чувстваш се толкова отчаяна, срината със земята и толкова уморена от това чувство, наречено любов, че въпросите, на които не намираш отговор, не спират да се въртят из главата ти.
„Защо не ме обичаше?“, „Защо това се случи с мен?“, „Защо все на мен?“
Няколко седмици след това положението не е кой знае колко различно. Лежиш на канапето във всекидневната си в пълния безпорядък от употребени носни кърпички, където прекарваш поредната мелодраматична нощ. Грозна гледка... Но точно тогава по средата на цялото това самосъжаление изведнъж се случва нещо невероятно. Чуваш песен. Не каква да е песен, а песен, която ти напомня за теб и съдържа някакъв крайно оптимистичен текст, който се набива дълбоко в съзнанието ти и те кара най-после да осъзнаеш, че трябва да спреш да се самосъжаляваш, да се изправиш на крака и да бъдеш точно толкова готина, наперена и находчива мацка, каквато беше, още преди да го срещнеш!

Позната ситуация, нали?

Виж 5-те решения и се научи да ги използваш!

За съжаление кофти връзките не просто ти се случват. Ти им позволяваш да ти се случат.
И вече е крайно време да спреш да се въртиш в този омагьосан кръг. Трябва да изградиш свои собствени граници – пълно оборудване от твои собствени любовни решения – за себе си и за тези, с които прекарваш времето си. И да се придържаш към тях!

5 мъдри новогодишни решения

„Ще се науча да си казвам: Следващият!“
Има една истина стара, колкото света – там, навън, е пълно с мъже. Покажи физиономията си над носните кърпички и просто погледни - ето, не виждаш ли, един мъж минава по улицата.

Спомням си един мъдър виц, че мъжете са като градския транспорт – изпуснеш ли автобуса, със сигурност ще дойде следващ. Накъдето и да се обърнеш, има мъже. Отсега нататък си припомняй този факт всеки път, когато отдадеш прекалено голямо значение на някой мъж в живота си, особено ако не си го е заслужил. Няма защо да се притесняваш, че няма да откриеш любовта отново и ще се превърнеш в стара мома, заобиколена от милионите си котки и празни бутилки. Запомни, че винаги ще има следващ.

„Ще изисквам повече и ще толерирам по-малко“
Не всички мъже са себични, егоцентрични, изневеряващи гадняри. Всъщност повечето хора имат повече добри, отколкото лоши черти и поначало са склонни да отговорят на очакванията ти.

Що се отнася до приятелите, едва ли се шашкаш прекалено, че някой от тях ще те нарани или разочарова, но когато и мъжете са забъркани, нещата са малко по-различни. Там обикновено става дума за постоянни страхове. Мислиш си, че причината е в очакванията ти и че ако не очакваш или не изискваш да бъдеш глезена и да се държат добре с теб, най-вероятно така и ще стане. И тук не говорим за принцески истории със закуска в леглото и обаждане във вторник за организация на вечерята в неделя. Става дума за просто добро отношение като спазване на уговорките ви, внимание и да не забравя мобилния си вкъщи, когато сте се разбрали да се чуете. Сещаш се – да се съобразява с теб. Ако не го прави – следващият!
Много мацки в целта си да избегнат сдърпвания и ненужни спорове с половинката, много лесно свикват с употребата на думичката „добре“, когато нещата никак, ама никак не са добре. Толкова много пъти не се ядосват, когато има защо, от страх да бъдат уязвими, прекалено емоционални или поради каквато и да е причина. И знаеш ли какво? По-добре изкарай яда си! Ако ситуацията го изисква, по-добре да си спестиш неколкомесечни преглътнати ходения по мъките и да му се накрещиш едно хубаво... Същото се отнася и за позитивните емоции. Ако някой мъж се старае да ти достави удоволствие, покажи му, че успява. Не се прави на безразлична, защото няма да спечелиш нищо. А ако емоционалността ти не му понася? О, да, правилно мислиш: Следващият!

„Ще бъда заета със себе си“
Мъжете са скроени на друг принцип и често живеят в друга часова зона, така че играта на „Защо, по дяволите, не ми се обажда?“ ти гарантира бързо отпътуване до 4-ти километър.

Защо не ти се обажда? Кой знае? Но ти трябва да си наясно, че по-добре за теб е да бъдеш прекалено заета, за да се притесняваш от този факт.
Прави планове, възроди хобитата си и прекарвай времето си в приятни занимания. Ако се обади – супер! Ако не го направи, ти ще си толкова заета с приятни емоции, че едва ли ще забележиш.

„Ще бъда точно такава, каквато съм – невероятна!“
Преследването и поддържането на любовна връзка могат да сътворят изненадващи неща със съзнанието ти.

Можеш например да забравиш един съществен животоподдържащ факт за себе си, а именно, че си страхотна! Забавна и талантлива си и изглеждаш дяволски добре с впити джинси и високи токчета! Обхваната от постоянни притеснения и опити да му се харесаш, за да скрепиш разпадащата ви се връзка, лесно можеш да изгубиш доста ценно време и да убиеш удоволствието си от живота. Мъжкото мнение за теб не е по-важно от твоето собствено, затова не го приемай толкова сериозно. Забавлявай се повече, усмихвай се по-често, притеснявай се по-малко и харесвай това, което представляваш. Пренасочи по-голямата част от енергията си в това да си доставяш удоволствие!

За разлика от новогодишните решения, които траят точно колкото ентусиазма ти с нова диета (максимум 6 седмици), опитай да превърнеш тези мъдри решения в стриктен план, към който да се придържаш. Превърни ги в спасителен пояс и непрестанно напомняне, че нямаш нужда да се подценяваш и да се чувстваш несигурна. С тяхна помощ ще прекараш повече време със себе си и освен това най-после ще откриеш, че компанията ти е смайващо приятна!


Виж ощеНово в Cosmo