Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 груби неща, които правиш на коледните партита

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сезонът предизвиква голям стрес заради пазаруването, организирането на партита, декорирането и пътуването.

10 груби неща, които правиш на коледните партита

Нищо чудно, че някои хора проявяват признаци на безумие и се държат неадекватно по време на коледните партита, дори през останалото време на годината да са си съвсем нормални. Ето какво не трябва да правиш, ако искаш да те поканят и догодина.

40 идеи за златна Коледа

1. Пристигаш рано.

Трудно е предвидиш времето си заради влошеното състояние по пътищата и съпътстващите го задръствания, но е по-добре да пристигнеш след началото на партито, а не преди него. Ако дойдеш твърде рано, домакините ще почустват, че трябва да побързат с приготовленията и не се справят добре.

2. Носиш ядене, което трябва да се приготви.

Никога не се появявай с празни ръце, но недей да пристигаш и нещо, което ще създаде допълнителна работа на домакините. Избери ястие или десерт, готови за сервиране. Друг вариант е да избереш малък подарък за домакините.

►►► Виж тук 10 неща, които не трябва да носиш на коледна вечеря!

3. Шляеш се из къщата.

Не е учтиво да започнеш да обикаляш из стаите сама. Ако не знаеш къде е банята, попитай, недей да тръгваш на самостоятелна разходка. Освен това, ако домакините не кажат изрично, че всички стаи от дома им са на разположение, недей да пристъпваш извън хола, банята и евентуално кухнята.

4. Залепяш се за домакина.

Дори доманикът да е най-добрата ти приятелка, недей да се лепваш за нея като марка.
Дори доманикът да е най-добрата ти приятелка, недей да се лепваш за нея като марка.

Дори партито ти да е организирано от най-добрата ти приятелка, не е редно да окупираш цялото й време с присъствието си. Необходимо е да позволиш на домакина да разговаря свободно с всички гости.

5. Ядеш от чужди чинии.

Този съвет се отнася особено за по-официални събития. Недей да си взимаш хапки от чинията на съседа, не се застоявай около коктейлната маса твърде дълго, пречейки на опашката. Съобразявай поведението си според типа парти, което посещаваш.

15 прически за коледно парти

6. Опаковаш си храна за вкъщи.

Ако домакинът те окуражава и дори те моли да си вземеш от неизядената храна за вкъщи, не се колебай да откликнеш на предложението. Кое е неприемливо? Да се появиш със собствената си посуда, за да си опаковаш хапване за вкъщи или да си вземеш неотвореното вино, което си донесла за подарък. Не се усмихвай на този съвет, подобни недомислици се случват по-често, отколкото си мислиш.

►►► Виж тук 15 идеи как да си направиш сама коледна украса!

7. Зяпаш в телефона си през цялото време.

Не зяпай телефона, а ПРАЗНУВАЙ.
Не зяпай телефона, а ПРАЗНУВАЙ.

Коледните партита са за обогатяване на социалните контакти. Говори си с тези, които вече познаваш, както и с нови хора. Да си пишеш съобщения или да отговаряш на обаждания пред другите е проява на грубост.

8. Критикуваш прекалено.

Изразяване на негативно мнение относно декорацията, храната, музиката или останалите гости по никакъв начин не те прави съпричастна към празничния дух. Ако нямаш нищо хубаво за казване... е, по-добре просто си замълчи.

9. Стоиш на едно място цяла вечер.

Ако виждаш, че домакините изпитват затруднение да се занимават с всички гости, би било любезно от твоя страна да попиташ дали имат нужда от помощ. Това се отнася най-вече за по-интимни събирания.

10. Не си взимаш довиждане.

Винаги поздравявай домакините, когато пристигнеш, а на края на вечерта не се изнизвай, а ги потърси, за да изкажеш благодарност за хубавото изкарване (дори да не е било такова) и да се сбогуваш. Отдели една-две минути, за да похвалиш храната, декорацията и музиката.


Виж ощеНово в Cosmo