Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо не започнеш да спестяваш?

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Много от нас се опитват да спестяват, но скоро се обезкуражават, преди да са постигнали и10% от това, което са желали. Има три основни причини, поради които се отказваме от спестяването. Научи кои са те и ги преодолей. Отпуските идват само след 2-3 месеца!

Защо не започнеш да спестяваш?
Защо не започнеш да спестяваш?

"Хмммм... обувките или коктейли на плажа?"

Преодолей негативната нагласа
Ако си представяш, че оттук нататък ще го караш на хляб и вода, със сигурност ще се откажеш от спестяването. Постарай се да го приемеш позитивно – като начин да постигнеш желанията си в бъдеще. За да не се държиш като мазохистка и да отбягваш партита, дай си разумен лимит, с който да оперираш – така ще си доставяш удоволствия и ще спестяваш.

Липсата на мотивация
Отговори си на въпроса “Защо го правя?”. Когато не желаеш нещо достатъчно силно, ще си намериш извинения, за да прекратиш финансовите си лишения и така от добрите намерения ще остане само... неизпълнението им. За да избегнеш разочарованието от самата себе си, преди да се впуснеш в спестявания, избери цел, която много те привлича.

Нереалистични очаквания
Не очаквай чудеса. Не е възможно да спестяваш повече, отколкото реално ти трябва, за да живееш, и когато планираш заделяне на пари настрани, трябва да го имаш предвид. В противен случай ще се окаже, че няма да издържиш на темпото, ще започнеш да взимаш “назаем” от собствените си авоари и накрая... нищо няма да е така, както си го планирала. 


Виж ощеНово в Cosmo