Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

В рамките на заплатата

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Как да направиш така, че заплатата да ти стигне до края на месеца... и даже да остане.

В рамките на заплатата
В рамките на заплатата

Плати първо на себе си
Първо отдели всички задължителни плащания като наем и комунални разходи, за да си подсигуриш живота, а останалата част раздели на четири, колкото са седмиците в месеца. Постарай да харчиш само сумата, която си заделила за съответния период от седем дни.

Бъди щастлива
Следващия път, когато решиш да се поглезиш, помисли пак. Плащането с кредитна карта е голямо удобство, но е доказано, че ефектът от покупката тип „искам пък“ трае не повече от два часа и след това ти става дори по-тъпо (защото се оказва, че дължиш пари). Има хубави и (почти) безплатни неща – като това да се размажеш във ваната или да си сготвиш нещо вкусно.

Пазарувай, докато си в цикъл.
Странно, но факт – пикът на хормоните те прави свръхуверена в себе си, което те кара да се чувстваш, сякаш си похарчила повече, отколкото си дала в действителност.

Говори безплатно.
Skype е толкова удобен, че спокойно можеш да заместиш разговорите по мобилните телефони, докато си вкъщи, с бърборене на домашния компютър...

Финансов факт: СПЕСТЯВАЙ, ЗА ДА ИЗПЛАТИШ ДЪЛГОВЕТЕ СИ. ПО-ДОБРЕ ДА ГИ ПРИКЛЮЧИШ ВЪЗМОЖНО НАЙ-РАНО.
„Печеля по-малко от приятелите си и това ме тревожи“.
Тези от тях, които са свестни, може би се притесняват дори повече от теб, защото вероятно се стараят да не прекаляват с демонстрацията на личните си притежания. Не се страхувай, че хората няма да те харесват или ще им е досадно да бъдат с теб, защото разполагаш с по-малко пари. Нормалните винаги ще те обичат за това, което си, а не заради материалните придобивки. Замисли се и ти – не си общуваш с тази компания, понеже са богати, а защото са ти приятели, нали?


Виж ощеНово в Cosmo