Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Уроците от диетите – в личните финанси

Детелина Стаменова
 

Оценка: (5/5)

Има нещо общо между диетата във физически и финансов план и затова събрахме най-добрите съвети за разделно хранене и се оказа, че те са приложими и върху бюджета ти!

Не бъркай глада с желанието да хапнеш.
Превод: Има разлика между „имам нужда“ и „искам“.
Точно както има разлика между хранене, докато се наситиш и преяждането, така трябва да се научиш да разграничаваш купуването на нещо, което си струва, от даването на пари за стока, която реално не ти трябва. Това ще ти помогне да се спираш, ако не можеш да похарчиш повече.

Храната е твоят наркотик
Превод: Шопингът е твоят наркотик.
Ако емоционалното ти състояние е причината да отиваш до магазините, независимо дали за шоколад, или шалове, тогава трябва да намериш други забавления, които да ти отвличат вниманието от натрупания стрес. Или просто се опитай да решиш проблемите, които те притесняват.

Фокусираш се върху „несправедливостта“
Превод: Не всеки се е родил богат, това е положението.
Да, има хора, които ядат две майонези върху бял хляб на закуска и си остават слаби, такива са си родени. Има и потомствени богаташи. Но има слаби хора, които не хапват нищо и спортуват денонощно. Както има и милионери, станали сами такива. Така че състоянието ти зависи само от теб и трябва да приемеш, че за да имаш пари или да си слаба, понякога се налага да положиш усилия.

Спираш диетата, щом свалиш килограми
Превод: Спираш да внимаваш, когато малко пооправиш финансовото си състояние.
Няма да запазиш килограмите си, ако не промениш цялостно начина си на хранене. Аналогично: няма да си добре финансово, ако не спазваш постоянна дисциплина и не се придържаш към ежемесечните си планове за разходите.

Удобство преди Коледа
Кредитните карти са приемлив начин да отложиш разходите за празниците.

Торбата с подаръци, която искаш да изсипеш на няколко човека, може да е малко по-голяма, ако си извадиш кредитна карта, в случай че вече нямаш такава. Разполагаш с още време да направиш това и така ще можеш да зарадваш и себе си по празниците. Естествено, не те караме да харчиш през пръсти – ако толкова държиш да си точна в сметките, направи си списък колко пари да отделиш на човек. Пък предимството на картата е ясно – ще похарчиш сумата през декември, а ще я върнеш през януари.

Ш-ш-шт! 64% ОТ COSMO ЧИТАТЕЛКИТЕ ИМАТ ТАЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ, ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ.


Виж ощеНово в Cosmo