Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Survivor 2011: „Коледно пазаруване“

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Всички сме чували, че всеки човек натрупва около три килограма по Коледа – но знаеше ли, че можеш да натрупаш също и дългове? Ето как да празнуваш, без да изгубиш контрол над финансите си...

Survivor 2011: „Коледно пазаруване“
Survivor 2011: „Коледно пазаруване“

Спести-пари-съвет № 1
План, план, план!
Изчисли с какъв бюджет разполагаш и разпредели еднакви суми за всеки от подаръците, които искаш да вземеш. Бъди честна и предупреди бъдещите им получатели какви са плановете ти. Така ще обмислиш по-добре какво наистина ще харесат приятелите и семейството ти.

Спести-пари-съвет № 2
Бъди реалист
Многото контакти са част от веселбата по Коледа, но като се има предвид, че в повечето случаи нямаш идея колко пари ще изхарчиш, е много трудно да сметнеш бюджета си. Задели си пари за всички събития, които те очакват – офис парти, запивка със стари приятели, вечеря с родителите на приятеля ти,... – по 50 лв. за всяко например. После изтегли останалите пари в брой, скрий картата си от самата себе си и се придържай към това, с което разполагаш в портмонето си.

Спести-пари-съвет № 3
Купувай на куп
Най-добрите оферти са винаги за големи покупки. Затова по-добре да вземеш на всички нещо еднакво като книги или музикални дискове.

Спести-пари-съвет № 4
Не се чувствай пренебрегната
Подаръците за другите са скъпо удоволствие, но проучванията показват, че една на всеки три мацки по Коледа харчи най-много пари за себе си. По-лесно е да си практична, когато не чувстваш, че лишаваш себе си от нещо заради другите. Затова планирай отсега глезотии за себе си през другата година – може да разгледаш оферти за ваканция – така че да се почувстваш добре, без да харчиш пари.


Виж ощеНово в Cosmo