Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Първи уроци в спестяването

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Няма нужда да се превръщаш в стипца, но спестените пари могат да те спасят в някои ситуации.

Първи уроци в спестяването
Първи уроци в спестяването

Стани министър в своето финансово министерство.

Направи си спестовен депозит. Откриването на сметка е първата проста, но много важна крачка. Всеки месец след получаване на заплата внасяй сума, която можеш да си позволиш, и си обещай, че няма да се изкушиш да я изтеглиш след няколко дни. Когато си на срочен депозит, със сигурност ще си предпазена от мимолетни прищевки.

Правилото „10 процента“. Старо правило е, че за спестявания трябва да отделяш 10% от сумата, която получаваш месечно. Ако проявиш достатъчно самодисциплина, ще успееш да се справиш и без тези пари.

Не подценявай монетите. Когато имаш монети, недей да се чудиш за какво да ги пласираш, защото “само ти тежат в портмонето”. По-добре да ги пускаш в касичка, както когато беше малка. Спестявай тези пари, за да си купиш нещо забавно, а не със сериозни цели.

Преразгледай харчовете си. Внимателно прегледай разходите си и ограничи тези, които със задна дата намираш за ненужни.

Не мисли, че малко е твърде малко. Добре, истина е, че едва ли можеш да станеш богата, спестявайки 5 лева на седмица. Но след една година (52 седмици) ще имаш 260 лева, което не е чак толкова зле, нали?

 
Уеб изследване на Cosmo31% от жените получават пари колкото или повече от партньорите си.


Виж ощеНово в Cosmo