Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пребори се със страховете си

Cosmo
 

Оценка: (3/5)

Не оставяй делничните финансови проблеми да те изплашат.

Навлез в темата.
Не се стресирай, когато служителите в банката или някоя друга финансова институция употребяват професионален жаргон, който сякаш предполагат, че владееш. Когато нещо не ти е ясно, задавай въпроси докато не го схванеш. Настоявай да ти дадат пример с конкретни цифри, независимо колко пъти са ти обяснили какво е „револвираща лихва“.

Огледай се.
Ако имаш само една сметка, по която ти превеждат заплатата, и решиш да използваш друга банкова услуга като например кредитна карта, ипотека или кредит, вероятността някоя друга банка да предлага по-добри условия от тези на „твоята“ е голяма. Затова си струва да проучиш на няколко места и едва тогава да решиш.

Имай поглед.
Никой не изпада в захлас пред прииждащите в пощенска кутия сметки и банкови извлечения. Но вместо да ги оставяш да си седят в пликовете, по-добре е да ги прочетеш, за да си наясно колко пари дължиш и какви суми харчиш за комунални нужди. Само час-два месечно ще ти стигнат, за да прегледаш какво се случва с финансите ти и ако има нещо нередно, веднага ще го хванеш.

ИЗПОЛЗВАЙ ЗА СПЕСТЯВАНЕ МЕСЕЧЕН ДЕПОЗИТ, ЗАЩОТО НЯМА ЛЕСНО ДА СЕ ИЗКУШАВАШ ДА ТЕГЛИШ ОТ НЕГО.Кредитно щастие
Не оставяй малките пластмасови дяволчета да объркват финансите ти.

1
Избери карта с програма с бонуси. Така все пак по някакъв начин ще можеш да получиш обратно част от парите, които така или иначе харчиш през нея.

2
Избягвай тегленето на пари в брой от картата. Тази услуга ти струва много повече, отколкото ти е изгодно. Използвай я само в наистина спешни случаи.

3
Не поддържай повече от две кредитни карти. В противен случай може да се объркаш колко, къде и през коя карта си похарчила, или да забравиш датата, на която трябва да платиш минималната вноска.

4
Погасявай винаги колкото може по-голяма част от сумата, която дължиш по кредитната си карта. По този начин ще дължиш по-малко лихви.


Виж ощеНово в Cosmo