Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Подаръци ще има за всички от сърце

Детелина Стаменова
 

Оценка: (5/5)

Този месец започва голямото харчене за подаръци и глезотийки. Виж как да се вместиш в бюджета си.

Придържай се към бюджет.
Това е стандартен и обикновен съвет, който обаче толкова често се забравя. Напиши имената на всички, които са заслужили по твоите критерии, и определи по колко пари можеш да отделиш за подаръците им.

Пазарувай онлайн.
Нетрадиционен начин за спестяване на пари, но така ще можеш да следиш колко пари по  бюджета си харчиш, да не говорим, че ако нямаш достатъчно налични, ще можеш да отложиш истинското плащане за януари. И още нещо – подаръкът може да отиде директно на адреса на получателя.

Подарявай ваучери.
Все повече магазини, козметични и спортни центрове предлагат продажбата на ваучери, които са идеален начин да се вместиш в определен бюджет и при това да направиш практичен подарък, който ще се оцени.

Малкото не е малко.
По Коледа дори и най-циничните тайно се надяват да получат нещо. Затова е по-добре да направиш много мънички подаръчета, отколкото само един голям. Играчки за елха, венчета и свещи... всички те могат да зарадват за малко пари хората около теб.

ЛУД ШОПИНГ СЕЗОН: 89% ОТ ЖЕНИТЕ СПОДЕЛЯТ, ЧЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ПАРИТЕ НИКОГА НЕ ИМ СТИГАТ.
Какво ще се случи, ако просрочиш вноската по вашия кредит?
В края на август 2007 влезе в сила промяна в Закона за банките, съгласно която банките получиха правото да се снабдяват с изпълнителен лист по извлечение от сметка за цялата дължима сума по един кредит, когато той или вноски по него не бъдат издължени на договорените дати на плащане. Камен Кънев от финансовия сайт www.moitepari.bg обяснява, че това на практика не променя нищо за клиентите, защото е практика в договорите за кредит, които се сключват, да се описват обстоятелствата, при които банката може да поиска връщането на заема по-рано, в това число и при просрочването на колко вноски може да стане това. „Банките рядко пристъпват към обявяване на кредита за предсрочно изискуем, а първо проучват как може да се поднови редовното му обслужване. От своя страна ти можеш да се защитиш, ако ти бъде издаден такъв лист, като поискаш спиране от съда на изпълнителното производство в 7-дневен срок от датата на връчване на призовката за доброволно изпълнение“, допълва той.

Можеш ли да си купиш щастие?
„Който е казал, че парите не могат да купят щастие, не е знаел къде да ги похарчи“, казва една модерна мъдрост, но според скорошно изследване проблемът с щастието и парите е, че на нас никога не ни стигат и двете и ако не си щастлив беден, едва ли ще си щастлив богат, защото дали като цяло ще се чувстваш добре, зависи от теб, а не от банковата ти сметка. Повечето пари понякога идват като резултат на по-голям стрес и макар че имаш повече възможности, имаш повече отговорности, проблеми и по-малко време лично за теб. При мащабно изследване университетът в Чикаго установи, че хората с близък приятелски кръг, по-голям от 5 човека, се описват два пъти по-често като „много щастливи“ от тези, които имат по-малък социален кръг.


Виж ощеНово в Cosmo