Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Модно-финансови правила

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Тъй като най-добре похарчените пари често са за дрехи, нека видим какво казват финансистите за това.

Модно-финансови правила
Модно-финансови правила

Правилото 70/30.
70% от гардероба ти е добре да се състои от класически дрехи, които не излизат от мода – хубаво палто, чифт черни обувки и бяла риза. Останалите 30% е задължително да са от модни, готини нещица, които показват, че си разглеждала шопинга на Cosmo.

Прочисти гардероба си.
Искам да ти кажа нещо за прекрасната ти пола от девети клас, която още ти става и е почти чисто нова – демоде е. Всички виждат, че е малко по-възрастна от половината деца на улицата. Остави я до най-близката кофа и бягай бързо.

Цена на обличане.
Раздели сумата за дрехата на пътите, които мислиш, че ще можеш да я сложиш... и ето обяснението защо мразя да купувам официални рокли – струват ми точно цената на етикета. Най-много да ги облека на някоя сватба. Хубавият класически панталон, който обаче ще нося минимум шест пъти месечно в продължение на три години, ще изплати многократно стойността си.

Криза или не?
Докато икономистите разсъждават по въпроса как глобалната финансова криза ще засегне България, ти можеш да направиш следните малки крачки за собственото си спокойствие.

- Не вземай прекалено големи кредити и не влагай парите си в неща, които не са ти много важни, ако имаш каквито и да било съмнения, че изплащането на заема ще те притисне до стената.

- Опитай се да заделиш малко пари за „черни дни“ настрана, дори да ти се струва невъзможна мисия.

- Инвестирай в себе си. За да не останеш без работа, повишавай квалификацията си винаги когато можеш. Това няма да са пари, дадени на вятъра.

„Ако отделиш и един час на денонощието за бъдещето – ще си богат. Но без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари. Това е всичко“.
Атанас Буров, български банкер


Виж ощеНово в Cosmo