Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Мерки за сигурност

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Веднага уведоми банката да блокира картата ти, когато я загубиш, или ти я откраднат.

Мерки за сигурност


Ако банкоматът „изяде” картата ти, не вярвай на хора, които се появяват да ти помогнат, дори и да се представят за банкови служители, а се обади картата ти да бъде блокирана на секундата.

Никога никъде не си записвай PIN кода – запомни го. Когато избираш код, нека той да не бъде нещо лесно разпознаваемо като датата ти на раждане или просто четири еднакви цифри.

Подпиши се с неизтриваемо мастило на кредитната си карта, щом я получиш. Сменяй PIN кода винаги, когато имаш някакви съмнения, че някой го е разбрал.

Винаги, когато плащаш с карта, поглеждай написаната на дисплея сума, преди да въведеш PIN кода си, ако си с дебитна, или преди да се подпишеш, ако си с кредитна карта.

Пази поне до следващото извлечение бележките за всички покупки и тегления в брой, които си направила – така ако установиш липси в сметката си, те ще ти послужат.

Бъди подозрителна и никога не тегли пари на неосветено място, или ако някой може да види PIN кода ти. В магазините премести устройството към себе си така, че и продавачът да не може да види кои цифри вкарваш.


Виж ощеНово в Cosmo