Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да разбереш дали можеш да си позволиш нещо

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Да знаеш какви са възможностите ти, е една от най-важните, но най-трудни задачи. 

Как да разбереш дали можеш да си позволиш нещо
Как да разбереш дали можеш да си позволиш нещо

Когато пък става дума за пари, е добре да си като истински комарджия и да играеш само на сигурно. Едно от основните правила е, че ако нямаш възможност да изплатиш дадена стока за пет години (като сумата, която отделяш, не те натоварва значително), значи не може да си я позволиш. В случая изключваме покупката на имот. Технически може да имаш кредит, който да изплащаш цял живот – например непрекъснато да връщаш пари по кредитната карта. Но подобна политика означава в крайна сметка да платиш повече лихва, отколкото главницата, която си взела.

ПАРИЧЕН СЪВЕТ
КОГАТО ВЪВЕЖДАШ ПИН КОДА СИ, ПОГЛЕДНИ СУМАТА, ИЗПИСАНА НА ПОС ТЕРМИНАЛА. ПОНЯКОГА СТАВАТ ГРЕШКИ.


Няма абсолютно правило за колко време трябва да изплатиш един заем, но е логично, че е най-добре да върнеш дължимото възможно най-бързо. Типичен пример е купуването на кола – тя губи от стойността си още в момента на покупката, затова колкото по-дълъг е срокът на кредита, толкова повече се набутваш.


Виж ощеНово в Cosmo