Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Изпробваните трикове за изгодно онлайн пазаруване

Елица Иванова
 

Оценка: (0/5)

Изпробваните трикове за изгодно онлайн пазаруване
© Shutterstock
Ако обичаш да пазаруваш и обичаш да харчиш пари за добри промоции, значи сайтовете за групово пазаруване са точно за теб. Има няколко неща, които е добре да знаеш, преди да си направиш регистрация и да натиснеш бутона „Купи“.

Няма как да не си срещала реклама из интернет на поне един от тези сайтове. Всеки ден те ни заливат с оферти с неустоими намаления, които ти предлагат маникюр за 3 лв., билет за кино за 5 лв., прическа или масаж на цялото тяло за 15 лв., скок с бънджи за 30 лв. и какво ли още не, с над 50% отстъпка! Офертите са толкова изгодни, че изкушават дори и най-недоверчивите. Ако отскоро си фен на сайтовете за групово пазаруване, тогава трябва да имаш предвид няколко неща преди и след като сключиш сделка. Прочети съветите ни, за да направиш пазаруването там още по-приятно.

Чети внимателно какво включва ваучера
Колкото и да е ниска цената, не бързай да купуваш, преди да си прочела до край предложението. Разгледай внимателно какво включва и не включва ваучера, за да не се окажеш излъгана. Например, когато купуваш ваучер за ресторант, обърни внимание колко човека и как можете да го използвате, какво е менюто и дали в него влиза консумацията на напитки. Същото важи и за офертите за екскурзии. При тях е важно да разбереш за колко човека е цената на нощувката, дали към нея има закуска, обяд и вечеря, дали ваучерът важи за двойна стая, дали е включен безплатен паркинг и т.н. Увери се, че си прочела и информацията с дребен шрифт и си напълно наясно за какво си даваш парите.

Проверявай фирмата
Преди да си купиш какъвто и да е било ваучер, задължително провери фирмата, която го предлага. Виж дали са посочени достатъчно контакти за връзка, дали има по-подробна информация за компанията и активна онлайн и Facebook страница. Ако ще купуваш ваучер за екскурзия, се увери, че туроператорът е лицензиран. Ако ще купуваш ваучер за услуга, се разрови в сайта на фирмата и виж какви са коментарите за качеството на работата или нивото на обслужване. От сайта ще можеш да разбереш и какъв е опитът и квалификацията на специалистите. В сайтовете за групово пазаруване клиентите също могат да оставят своите коментари към всяка сделка, така че проверявай и тях. Те ще ти помогнат да решиш дали си заслужава да се възползваш от сделката или не.

Задавай въпроси
По- популярните сайтове от този тип позволяват на клиентите си да задават въпроси. Затова ти препоръчаме да пазаруваш от тях. Ако не ти е ясно каквото и да било по предлаганата оферта – питай. В повечето случаи отговарят до няколко минути.

Гледай периода на валидност на ваучера
Когато разглеждаш дадена сделка, е важно да разбереш първо колко време остава до изтичането й в съответния сайт, за да не я изпуснеш от много умуване. Понякога някои от офертите са с по-дълъг срок и тогава имаш време да си помислиш добре, но повечето от тях имат давност само 24 часа. След това погледни периода на валидност на ваучера и разбери дали има ограничения за ползване през уикенди, празници или други дни.

Помисли добре как да платиш
Начините да платиш ваучера си са много – с дебитна или кредитна карта онлайн, чрез Easy Pay, ePay, на банкомат и др. Ако редовно пазаруваш, по-добре плащай през карта или интернет банкиране. Това ти гарантира, че парите ти ще ти бъдат върнати веднага, ако сделката не събере минималния брой продажби. Плащанията в брой също си имат  предимство –  тогава ти дават два дни да платиш ваучера, така ако размислиш не губиш парите си.  

Обади се да направиш резервация
След като платиш ваучера и получиш своя уникален код, се обади веднага, за да си запазиш час или да направиш резервация. В противен случай може да ти се наложи доста да почакаш. Ако за същата оферта има 180 продадени ваучера нали се сещаш, че тези хора сигурно вече са се обадили да си запазят час...

Носи ваучера със себе си
Разпечатай ваучера си и го носи със себе си, за да го представиш на доставчика на услугата и да си спокойна, че ще получиш точно това, за което си платила. Когато отидеш на място и преди да те обслужат, отново предупреди, че си с ваучер, за да не се окаже, че търговецът не е разбрал и те е таксувал като обикновен клиент.


Виж ощеНово в Cosmo