Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Финансови проблеми

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Да, хубавите ботуши са от 200 лв. нагоре. Да, заплатата ти изглежда малка. Обаче има неща, за които просто няма смисъл да се тревожиш.

undefined

Никога няма да изплатиш дълга по кредитната си карта.
Всичко е въпрос на елементарна алгебра. Върху белия лист сметни всичките си задължения и направи плащанията си така, че да отделяш повече от минималната вноска. Имай предвид, че годишно лихвата ти по кредитна карта е по-голяма от потребителски кредит, така че следващия път, когато тръгваш да купуваш нещо по-голямо, първо сравни лихвените проценти.

Никога няма да имаш пари, за да си купиш собствено жилище.
А защо си толкова песимистична? С годините е по-вероятно доходите ти да се увеличават и ако не сега, след пет години ще можеш да отделяш от парите си толкова, че да изплащаш свой дом. Така че засега се съсредоточи в отваряне на очите си към кариерата и възможностите за развитие, а останалото ще дойде само.

Никога няма да имаш нова кола.
Онази мацка с жълтата рокля и чисто нова нисан микра кабриолет минава покрай теб, а ти в очуканото си пежо, бивше на още 5 собственици, си казваш: “Това никога няма да съм аз.” Твърде вероятно, само че какво точно ще ти даде чисто новата кола освен самочувствие? Няма смисъл да инвестираш в нов личен автомобил, ако изминаваш по-малко от 20 000 км годишно.

Богатите идиоти
Да се разберем за нещо, предлага Робърт Шемин, автор на една от най-провокативните книги за лични финанси – има два типа хора – богати идиоти и ХИПН (хора, които искат да имат пари, но нямат). Богатите не са задължително най-умните, но имат определена цел и си я преследват. Каква е грешката на ХИПН? Те просто не знаят как се правят пари, но имат твърде много идеи как да ги похарчат. Ако искаш някой ден да се самоопределиш като “богата”, трябва да се концентрираш върху това как точно да го направиш – винаги има място за още един успешен бизнес, въпросът е да го откриеш.

Прозрение: Парите са за предпочитане пред бедността, дори по чисто финансови причини.
Уди Алън


Виж ощеНово в Cosmo