Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Финансов етикет

 

Оценка: (0/5)

Финансов етикет
Финансов етикет © Shutterstock.com
Времената може и да са тежки, но има как да се справиш с три потенциално смущаващи ситуации.

В: Моя приятелка заминава в чужбина и планира да се съберем за изпращането й в доста скъпо заведение. Намалиха ми заплатата заради кризата и не мога да си го позволя. Гадно ли ще е да откажа?


О: Да. Тя не би трябвало да се почувства обидена, ако е наясно, че не отказваш заради нея, ами заради състоянието на банковата си сметка. Обясни й, че наистина ти се налага да затегнеш колана си и не можеш да уважиш събирането, но би се радвала да го отпразнувате с няколко питиета преди това.

В: С приятелки в службата организираме моминско парти на една колежка. Как да им кажа, че не мога да похарча толкова пари, колкото искат да събираме за подарък?

О:
Кажи им, че имаш предвид нещо, което смяташ да й купиш сама. По този начин ще се съобразиш с бюджета си. Другият вариант е просто да предложиш друг подарък, който смяташ за по-подходящ.  

В: Има ли някакви трикчета да изглеждаш лъскаво на работа, без да харчиш всяка стотинка, която печелиш, за дрехи?

О:
Инвестирай в няколко основни дрехи – хубав черен панталон, пола тип молив и тъмен блейзер. След това се насочи към масовите марки за всичко останало. В евтините магазини можеш да намериш много приятни ризи и бижута почти за без пари.


Виж ощеНово в Cosmo