Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да похарчиш или да спестиш?

 

Оценка: (0/5)

Разбира се, че не е много мъдро винаги да задоволяваш шопинг нуждите си, но интелигентните инвестиции ще ти спестят пари в дългосрочен план.

Да похарчиш или да спестиш?
© Понякога си струва да я счупиш. (Shutterstock)


Четири пъти, когато е добре да се охарчиш...

За фитнес
Защо да похарчиш?
Не е много евтино да си вземеш карта за фитнес, но мотивацията, която си купуваш с парите, вложени в услугата личен треньор или груповите класове си струват инвестицията, ако имаш нужда от стимул, за да ходиш по-често на фитнес.
Как ще спестиш: картата обикновено ти осигурява допълнителни екстри на по-изгодни цени.

За здраве
Защо да похарчиш?
Не си струва да пестиш пари точно от задължителните изследвания и прегледи всяка година, защото профилактиката 1) излиза много по-евтино от лечението и 2) може да ти спести отвратителни проблеми.
Как ще спестиш: всяка година ходи при личния си лекар, на гинеколог и мамолог и си пускай задължителните изследвания.

За маркови дрехи
Защо да похарчиш?
Качествените дрехи просто траят повече от 2-3 обличания. Вярно е, че е малко болезнено да пръснеш 300 лева за италианска кожена чанта, но ако я носиш 5 пъти седмично в продължение на две години, ти струва около 60 стотинки на носене.
Как ще спестиш: купувай дрехи и аксесоари в неутрални цветове и стилове, които не излизат от мода – малка черна рокличка или блейзър, които ти стоят добре например. И внимавай кога пазаруваш. По-добре купувай извън сезона и по разпродажби.

За спестяванията ти
Защо да похарчиш?
Ако искаш да спестиш пари, за да си купиш апартамент, по-добре първо потърси финансов съвет. Един добре изработен план ще ти спести много повече пари от стрелянето в тъмното.  
Как ще спестиш: първо проучи всички възможни такси, които са фиксирани или според сумата. И се свържи с финансов съветник, който ще ти даде безценни съвети.


Виж ощеНово в Cosmo