Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да дам или да не дам?

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Три въпроса, които трябва да си зададеш, когато даваш пари на заем.

Да дам или да не дам?
Да дам или да не дам?

Защо аз?
Каква е причината този човек да поиска пари на заем от теб – ако ти си последната му надежда, си помисли, защото тогава рискът е по-голям.

За какво са предназначени?
Когато парите са за нещо неотложно, по-добре не се стискай, но ако нуждата е просто прищявка, си помисли дали има смисъл точно ти да финансираш безсмислените разходи на другите.

Какво ще стане, ако никога повече не видя тези пари (и хора)?
Когато сумата е по-малка, е по-лесно да я прежалиш, но ако даваш белите си пари за черни дни, подходи разсъдливо. Уговори се точно за времето на връщането им и не го оставяй за „когато можеш“. А ако наистина се притесняваш, сключете някакъв договор, дори и да ти е неудобно да поставиш въпроса така. Но ако от другата страна не реагират добре на тази идея, има защо да се замислиш дали смятат да ти върнат сумата в крайна сметка, нали?


Виж ощеНово в Cosmo