Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Банкови въпросителни

Детелина Стаменова
 

Оценка: (0/5)

Стоиш пред банкомата и се чудиш защо на разписката ти фигурира някаква сума, а ти си сигурна, че имаш повече пари.
Ето отговорите на този и още няколко въпроса.

СУМАТА НА РАЗПИСКАТА Е ПО-МАЛКА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНАТА НАЛИЧНОСТ.
Възможно е още когато си изваждала картата си, от банката да са задали суми за работа през банкомат (макс 400 лв., но може да са и 300) и затова цифрата, която виждаш е например 300 лв. минус това, което си изтеглила. Останалите пари са налични за плащания, но не и за теглене през банкомат.

ТЕГЛИХ ПАРИ ПРЕЗ УИКЕНДА, А В ПОНЕДЕЛНИК СУМАТА Е КАТО В ПЕТЪК.
Не, това не е щастливият ти уикенд, който ти е бил опростен от банката. Често на банкоматите можеш да видиш реалното състояние на сметката си чак понеделник следобед.

ИМАМ ПАРИ, А НЕ МОГА ДА ГИ ИЗТЕГЛЯ.
Вероятно си надвишила дневния си лимит. Имай предвид, че уикенда се брои за един ден от някои банки, а когато се случи и някой официален празник залепен за него, можеш да останеш съвсем на сухо. Затова ако ти трябват пари в брой – изтегли необходимото още през последния работен ден преди празниците или отиди в банката си да подадеш заявлевие за увеливачането на наличността през банкомат.

БАНКОМАТЪТ МИ „ГЛЪТНА“ КАРТАТА.
Има два варианта: Забавила си се да я вземеш или има технически проблем. Въпреки това веднага се обади на банката си (ако нямаш вкаран номера в мобилния си, звънни на справки да ти го дадат), или на телефоните, написани на самия банкомат. Между другото, ако се замотаеш, банкомата си прибира и парите.

Виж ощеНово в Cosmo