Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3-те най-големи финансови грешки

Cosmo
 

Оценка: (2/5)

Не планираш.
Ние сме родени да харчим. Една жена може да се движи с колкото си иска лева в час и пак да не й стигнат. За жалост обаче невинаги е възможно да си позволим всичко, което искаме и когато го искаме. Разбира се, планирането на финансите не е толкова забавно като ваканционните планове, но за да се чувстваш спокойна, трябва да се научиш да го правиш.

Действаш емоционално.
Най-опасни са моментите на промени в живота ти, когато си нещастна или си подложена на стрес (след раздяла или при смяна на работата). Точно тогава имаш всички причини на земята, за да купиш и това, и онова, и трето, и пето и защо не вила в Годеч, въпреки че нямаш никаква нужда от нея, понеже животът на село те отвращава. Дишай дълбоко и не оставяй емоциите да те водят.

Парите са прекалено важни за теб.
Отделянето на много внимание върху парите – тяхното планиране, спестяване и т. н., може да замъгли перспективата върху това, което е наистина важно в живота. Парите никога не бива да бъдат първата или дори втората по важност цел в нечие ежедневие. Здравето, любимите ти хора, приятелите са много по-важни от тях.

Каква вноска по кредит е по-добре да избера – анюитетна или намаляваща?

ПИТАТ ЛИ МЕ ДЕЙ ЗОРАТА: 88% ЧИТАТЕЛКИТЕ НА COSMO ПРЕДПОЧИТАТ ДА ХОДЯТ НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ.


Колкото и да се опитвам, всеки месец завършвам на червено. Защо винаги се случва така?
С
игурно се опитваш, но не е достатъчно. Червеното е знак, че има нещо нередно и ти със сигурност знаеш какво е то. Понякога това може да е специалното отпускане 10 дни преди заплата, когато, вече почти виждайки цифрата в сметката си, решаваш, че няма какво да чакаш и започваш да харчиш безразсъдно за всички онези неща, които си си харесала през изминалите 20 дни. Внимаването с парите е досадно като диета. В момента, в който си натрупала някаква сумичка (или свалила килограми), изкушенията се усмихват от всякъде. За успех и в двете ти е нужно повече търпение, така че... бъди готова да се пребориш с дяволчетата в магазините... и в заведенията.

Виж ощеНово в Cosmo