Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

9 лесни начина да пестиш пари през новата година

 

Оценка: (0/5)

 
 

Това са малки, но ефективни начини да спестиш пари през 2018! 

9 лесни начина да пестиш пари през новата година

Със сигурност коледните и новогодишни празници са изчерпали голяма част (да не кажем всичките) финансови ресурси, с които си разполагала. Но януари е месецът, в който може да направиш план за действие и не само да възвърнеш баланса, но и да спестиш пари през новата година!

►►►Как да имаш социален живот, когато си без пари

Отмени членствата, които не използваш

Януари може да е времето, в което да се присъединиш отново към фитнес залата, но използвай новата година като извинение да закриеш всички съществуващи членства, които не използваш. Абонаментни карти, услуги за доставка...Дори, ако това означава да плащаш по-скъпо на редовни цени, най-вероятно ще е толкова рядко, че ще излезе по-малко от членския внос.

Внимавай с разпродажбите

Пазаруването по време на разпродажба със сигурност спестява пари, но помисли за наистина необходими неща, от които действително имаш нужда. Не се изкушавай от безсмислени покупки по време на намаленията през януари.

Спри да пазаруваш с карта

Сериозно, всички сме много по-внимателни с покупките, когато плащаме кеш, отколкото с карта. Опитай се да разпределиш парите си в началото на седмицата и да си наясно с това, което харчиш, вместо да използваш картата си на касата и да забравяш за разходите, които правиш.

9 лесни начина да пестиш пари през новата година

Закусвай вкъщи и си носи обяд

Това е толкова лесно и в никакъв случай не отнема много време, както си мислиш. Отърви се от навика да купуваш храна в движение (когато си гладна си по-склонна да се насочваш към вредните храни).

Върни нежеланите неща обратно

След като отминат коледните празници, със сигурност се озоваваш поне с един подарък, който „се преструваш, че ти харесва“. Независимо дали това чифт чорапи, книга, която вече имаш или пуловера, който е с два размера по-голям. Върни ги! Всички ние отлагаме момента с мисълта, че ще го направим „утре“, докато в крайна сметка не пропускаме периода за връщане и се озоваваме с неща, които никога няма да използваме.

Или ги продай онлайн, ако си пропуснала периода за връщане

Има много начини да продадеш непотребни вещи в онлайн пространството. Освен, че не коства много усилия, ще спечелиш допълнително пари и ще освободиш ценно място в дома си.

Преразгледай навиците си за пазаруване

Независимо дали става въпрос за храна, дрехи или друг вид стоки, погледни къде харчиш парите си и дали ако пазаруваш от друго място, ще спестиш повече.

►►►5 лесни начина да пестиш

Разгледай договорите си

Това определено е толкова скучно, колкото звучи. Но си заслужава да преразгледаш договорите си за интернет и телевизия, за телефон или кредит..Може да се окаже, че на друго място предлагат по-добри условия и това ще увеличи баланса в сметката ти.

Изтрий данните на кредитната си карта от сайтовете за онлайн пазаруване

Нова година, свеж старт. Тази рокля ще те направи ли щастлива или просто пазаруваш по навик? Прецени наистина кое е важно за теб и подбирай много внимателно всяка своя покупка.  


Виж ощеНово в Cosmo