Зелени зеленчуци срещу рак на гърдата

Брюкселското зеле предпазва жените от рак на гърдата, откриха китайски изследователи.

Брюкселското зеле предпазва жените от рак на гърдата, откриха китайски изследователи.


Китайски учени откриха връзката между повишената консумация на зелени зеленчуци и развитието на рак на гърдата.

В проучването участват 5000 жени със страшната диагноза. Резултатите показват, че колкото повече зелени зеленчуци консумирали жените първите три години след поставянето на диагнозата, толкова повече намалявал шанса за фатален край. Вероятността от смърт намалява с 62%. Рискът от повторна поява на рак на гърдата се стопява с цели 35%.


Изследването установява още, че жените в източноевропейските страни консумират много повече зелени зеленчуци, отколкото представителките на пола в европейските държави.