Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Всекидневните рискове, за които дори не подозираш

Cosmo
 

Оценка: (4/5)

 
 

Няма нищо безвредно в сладкия ти навик да миеш зъбите си с четката на твоето сладурче, както и във всички тези малки неща, които толкова често правим без да се замислим. Само недей да си докарваш параноя. Чу ли? Недей! Просто бъди по-предпазлива и използвай красивата си главица дори тогава, когато мислиш, че не трябва.

Всекидневните рискове, за които дори не подозираш

Не използваш клекалото в обществени тоалетни

Всяка една от нас опитва да избегне мръсните седалки в обществената тоалетна като клечи над тях. Освен свръх неудобните маневри, които трябва да правиш с бедрата си, знаеше ли, че по този начин повишаваш риска да се сдобиеш с някоя нова инфекцийка? Първо, така може да не успееш да свършиш нуждата си пълноценно, вследствие на което да останат остатъци урина, които след това да причинят неприятни усложнения като цистит, например. Ако все пак не си представяш да се настаниш на клекалото в обществена тоалетна, първо постави отгоре му един дебел пласт тоалетна (или с каквато разполагаш) хартия.

►►►Някои рискове в секса, за които едва ли си мислила.

Използваш сушилник за ръце след като се измиеш
Винаги имаш поне по 500 000 бактерии на всяка от ръцете си, така че е жизнено важно да ги поддържаш чисти постоянно. Подсушаването им също е съществено. Странно или не, сушилниците за ръце не са добро решение. Струята им осигурява топла среда, в която микробите лесно се развиват и разпространяват. Така те стимулират бактериите и правят ръцете дори по-мръсни отколкото всъщност са били преди да ги измиеш. Експертите съветват на тяхно място да използваш хартиена кърпа.

Пиеш минерална вода по време на полет

Всекидневните рискове, за които дори не подозираш

Чувстваш се супер, когато по време на дълъг полет се наливаш с литри вода. Но внимавай, защото стюардесите често ти наливат чашата от кани, вместо от бутилки с минерална вода. Според изследванията се оказва, че 13 % от авиокомпаниите използват трапезна вода, която не отговаря на световните стандарти за сигурност. Дори има случаи, в които тя идва от същия резервоар, който се използва и за тоалетните. Може да съдържа и бактерии,  а те са виновници за редица стомашни разстройства. Винаги внимавай за ледчетата, които ти слагат и изисквай водата, която пиеш да бъде бутилирана.

При главоболие пиеш хапче

Всекидневните рискове, за които дори не подозираш

Ежедневно прикованият ти поглед в монитора е способен да ти причини редовни главоболия. Решението не се крие в гълтането на хапче всеки път, когато главата ти натежи. Високата доза болкоуспокояващи за дълъг период от време може да ти причини стомашна язва или най-различни чернодробни заболявания. На всичкото отгоре ще се чувстваш добре едва докато хапчетата не започнат да губят действието си. Най-доброто решение е на първо място да предотвратиш главоболието. Пий по осем чаши вода на ден, за да избегнеш дехидратация. Прави си 5-минутни почивки от компютъра на всеки час и не пропускай да излезеш през обедната си почивка за глътка чист въздух.

Сдържаш се да не кихнеш
Да сдържаш кихането си сигурно е по-приятно за околните, но със сигурност не ти носи нищо добро. Скоростта на кихането понякога надвишава 160 км/час, така че задържането му кара тялото ти да се бори срещу рязка промяна в налягането, а това може да причини спукване на тъпанчето, защото ушите ти се нагаждат към повишените стойности. Винаги дръж пакетче носни кърпички някъде близо до себе си.

Използваш четката за зъби на гаджето си

Всекидневните рискове, за които дори не подозираш

Е да, вярно е, че споделяш леглото си с него, но това не значи, че е безопасно да споделяте и нещо така интимно като четката за зъби. Използването на чужда четка внася чужди бактерии в устната кухина, което може да причини инфекции и язвички. Ако ти се случи да забравиш четката си за зъби, по-добрият вариант е да изплакнеш устата си с антибактериална вода. Това ще възпре репродукцията на бактерии и същевременно ще запази дъха ти свеж.

Слушаш си музика на iPod-а

Всекидневните рискове, за които дори не подозираш

Благодарение на новите технологии и подобрените батерии, които имат MP3-плейърите в днешно време, можем да взривяваме главите си с огромно количество тонове с часове наред. Въпреки че в момента със сигурност е супер забавно да имаш подвижно парти на ушите си, проблемите, които това може да причини на тъпанчетата в бъдеще не са сред най-веселото нещо, което може да ти се случи. Изследванията показват, че дори и с години да не си проличи никаква частична загуба на слуха, веднъж случи ли се, това е необратимо. Според експертите, MP3-плейърът ти не трябва да бъде пускан на повече от 90 децибела височина – това е някъде около 2/3 от капацитета на повечето обикновени плейъри.


Виж ощеНово в Cosmo