Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Умни правила за твоето по-здраво тяло

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ще те изненадаме с тези факти!

Умни правила за твоето по-здраво тяло

Питай доктора

В) Може ли инфекцията от гъбички сама да отшуми?

О) Ако инфекцията е средна, може би. Но ако имаш силно зачервяване, парене, обилно течение, ти трябват лекарства. И други могат да са причините за тези симптоми, така че първо отиди на гинеколог. Самолечението не е добра идея.

В) Имам сериозна дългогодишна връзка. Трябва ли да ми взимат цитонамазка за преглед веднъж годишно?

О) И на жените с дългогодишна връзка може резултатите от цитонамазката може да са извън норма: в резултат на ЧПВ инфекция, или защото някой от партньорите е правил секс с друг. При жените между 21 и 29 години такова изследване може да се прави и веднъж на три години, но от друга страна, за да си спокойна, не пропускай редовния годишен гинекологичен преглед, с всички задължителни изследвания.

►►►Всичко, което трябва да знаеш за цитонамазката

Умната салата

Умни правила за твоето по-здраво тяло

Правилното хранене може не само да помогне на тялото, но и на ума ти, помагайки ти да минаваш през всичките си задачи лесно и уверено. Ето какво споделя тук Max Lugavere, съавтор на новата книга Genius Foods, за петте най-важни храни в нашия укрепващ ума обяд.

Спанак

Богат източник на магнезий и фолиева киселина, две съставки, които мозъкът използва, за да произвежда енергия и да е концентриран.

Камба

Съдържа мощното хранително вещество флавоноид, което може да помогне за намаляване на раздразненията в мозъка.

Сьомга и яйца

Освен протеините, които изграждат мускулите, те съдържат и Омега-3 мастни киселини, които помагат на мозъка ти да създава връзки между клетките. Неслучайно се наричат върховна храна за мозъка.

Студено пресован зехтин

Мазнината върху салатата ти помага за абсорбирането на важни съставки на зеленчуците, като каротеноидите, които предпазват мозъка от стареене.

Цвекло

Съдържа елементи, които разширяват кръвоносните съдове и ускоряват оросяването на мозъка. Честата употреба на цвекло може да подсили мозъчната дейност.

►►►12 храни, които ще ускорят метаболизма ти

Колко е лошо това?

Да пропускаш конеца за зъби

Ще оживееш

Както и с други неща – упражненията ти, витамините ти – да ги пропуснеш няколко пъти, няма да повлияе на здравето ти, казват стоматолозите.

Но редовното почистване с конец, е важно. Помисли какво правиш иначе. Почиствайки зъбите само с четка, вършиш половин работа. Част от храната (закуска, обяд, вечеря) продължава да си стои, подхранвайки бактериите, които образуват плаката, която разрушава зъбите. Няколко дни без почистване с конец са достатъчни, за да се размножи тази бактерия.

Опитай се да го правиш поне веднъж дневно. Завърти единия край на конеца около средния си пръст, а на другата го омотай около показалеца. Прокарай го между два зъба, докато стигнеш венеца, след това смъкни надолу. И по-нежно, защото венците са чувствителни, ако ги натискаш агресивно.


Виж ощеНово в Cosmo