Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоите мобилни фитнес помощници

 

Оценка: (0/5)

 

Килърите на излишните килограми

В надпреварата за стройно тяло и тънка талия, изтощавайки себе си с диети и строг режим, ние често забравяме за най-важното – нашето здраве. Но ето, че има начин как да постигнеш добра форма, без да вредиш на организма си.

Твоите мобилни фитнес помощници

Телата им са далече от съвършенството, но любовта им е огромна. Виж снимките в галерията долу.

(НЕ)съвършена любов

Въпреки че в последно време темата за здравословния начин на живот е много актуална, много хора и до ден днешен не са разбрали коя е правилната формула в отслабването. А тя е достатъчната употреба на течности.

Няма да навлизаме в подробности за пореден път и да говорим надълго и нашироко, че човек се състои 70% от вода – всичко това си го чула още в училище. Само ще отбележим, че пиенето на вода не само е изключително полезно за организма ти, но и ти помага да намалиш апетита и да ускориш процеса на обмяна на веществата.

►►►Разкарай лесно излишните килограми с тези съвети.

Ето защо е необходимо да си водиш питеен дневник, а приложения като Waterbalance ще ти помогнат да следиш нивото на водата в организма си. В това приложение например, ако отбележиш, че си изпила чаша кафе, няма да се доближиш до дневната доза течности. Строго, нали?

FatSecret, MyFitnessPal, Lifesum

Твоите мобилни фитнес помощници

Разбира се, водата далеч не е единственото, на което се налага да обърнеш внимание в борбата с наднорменото тегло. Не по-малко важен момент е количеството храна, което поемаш. Спомни си как си хапнала ей така между другото няколко бонбона през деня, или обратното – как си гладувала, консумирайки за закуска, обяд и вечеря единствено плодове. А след това се изненадваш, че резултатите не са, което си очаквала. Истината се крие в това, че в похода ти за отслабване не трябва нито да гладуваш, нито да преяждаш.

И тук на помощ идват мобилните приложения, които ще следят вместо теб калориите, ще поддържат в норма баланса на протеини, мазнини и въглехидрати.

FatSecret, MyFitnessPal, Lifesum са калкулатори на калории. Съществуват много подобни модификации, но според нас тези са най-удобни. След като ги инсталираш, трябва да запишеш колко килограма си, височина, възраст, да посочиш дейностите, които изпълняваш (колкото повече се движиш, толкова повече трябва да се храниш, за да набавиш запасите си от енергия), и да посочиш целта (примерно отслабване). Ще разбереш каква е твоята норма КПМВ: калории, протеини, мазнини, въглехидрати. След това нещата са прости – всичко, което си изяла, трябва да вписваш в дневника си.

Голяма част от хранителните продукти са внесени в базата на приложението, но имаш възможност да добавяш, ако нещо липсва. Да, ще ти се наложи да мериш храната и да записваш количеството й в грамове. Но пък, дори да ти се струва странно, именно благодарение на това приложение ще можеш да си позволиш бургер, любимата пица или парче торта, и то без да те гризе съвестта. Най-важното е да не забравяш да записваш всичко, което изяждаш.

Seven

Твоите мобилни фитнес помощници

Отслабването е възможно и без спорт, но едва ли ще имаш стегнато тяло. Seven е истинска находка за тези, които не разполагат с много свободно време, но пък са готови да се усъвършенстват всеки ден.

В основата на приложението са кръговите тренировки, всяка от които е разчетена за 7 минути. Ако искаш, можеш да я повториш или да направиш следващата и с това да удължиш спортуването си. Въпреки че всички упражнения изглеждат прости, бъди сигурна, че на следващия ден мускулите ти ще се бунтуват.

Хубавото е, че няма да ти се налага да купуваш допълнително оборудване със Seven.

Nike Training Club

Твоите мобилни фитнес помощници

Приложението подхожда както на новаци, така и на напреднали в спорта ентусиасти. След като си признаеш степента на подготовката, ще ти се даде да избереш между няколко тренировки за различни мускулни групи. Всяко упражнение е съпроводено с видеоматериал, в който е показано нагледно как да се изпълнява. Упражненията можеш да изпълняваш както у дома, така и в зала.

Runtastic

Твоите мобилни фитнес помощници

Разработено е специално за теб, ако си решила, че искаш да свалиш килограми с кардио тренировки. Преди да започнеш, уточни с каква активност планираш да се натовариш: ходене, тичане, ски... Тук има 50 вида спорт, между които можеш да избираш. А в края на тренировката ще видиш интересна статистика: изминатите километри, количеството на изгорените калории, скоростта, с която си се движила, загубената течност (нея задължително трябва да възстановиш).

Какво е хубаво да имаш?

Фитнес тракер

Твоите мобилни фитнес помощници

Това е едно от нещата, многофункционална джаджа, способна да замени няколко електронни устройства. В основните функции на фитнес тракера е измерването на пулса, количеството на изгорените калории и изминатите крачки, а също той ти показва и продължителността и качеството на съня.

Електронен кантар

Твоите мобилни фитнес помощници

Искаш да си наясно как върви отслабването ти? Обзаведи се с кантар. Хубаво е да се спреш на такъв, който отчита мазнините, мускулна маса и анализира обмяната на веществата в организма ти, но, ако нямаш възможност за такъв, и обикновен ще ти свърши работа.

Не е необходимо да се мериш панически всеки божи ден и да се разстройваш, че цифрата не се различава от вчерашната.

Най-добре е да се качваш на кантара веднъж в седмицата: резултатът задължително ще те зарадва.

Електронно въже за скачане

Твоите мобилни фитнес помощници

Знаеш ли, че един от най-ефикасните методи за изгаряне на мазнини, е скачането на въже? Разбира се, ти можеш да скачаш и със самоделно направено, важното е да имаш желание.

Хубавото на електронното въже обаче е, че то ще пресмята скоковете вместо теб и ще ти показва колко калории си изгорила и колко време продължава тренировката ти.

Както виждаш, не е чак толкова трудно да влезеш във форма, разполагайки с тези помощници. Най-важното е да се заредиш с търпение и да вървиш към целта си. Само тогава ще се убедиш, че нещата задължително ще се случат.


Виж ощеНово в Cosmo