Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Разрухата на черния ти дроб, когато пиеш алкохол

 

Оценка: (0/5)

 
 

Напълно познати са безкрайните вреди на алкохола върху здравето и външния вид на човек.

Разрухата на черния ти дроб, когато пиеш алкохол

От отпуснатото шкембенце, до бръчките върху лицето и пораженията върху имунната система, всяка чаша вино, коктейл или бира дават своя отпечатък върху организма ти.

Виж как зодията ти влияе на това как се напиваш (в галерията долу):

Как се напиват различните зодии

И докато повечето доказателства за вредите от спиртните напитки могат да се видят нагледно, тези върху черния дроб – органът, който цял живот безмилостно се бори да неутрализира действието на всяка изпита глътка – остават скрити за нашите очи.

Ако си готова да видиш точно какво се случва с черния ти дроб, продължи да четеш нататък. Внимание: снимките не са за хора със слаби сърца.

►►► 7 промени в тялото, когато спреш алкохола

Във видео, публикувано в YouTube през 2011 г. ясно се виждат разликите.

Здравият черен дроб е гладък, червеникаво кафяв и равномерно оцветен. Болният от цироза е сивкав, с неравна повърхност и целя в белези.

Разрухата на черния ти дроб, когато пиеш алкохол

Създаделят на видеото, д-р Дрю Пински, обяснява през какво е преминава страдащия от цироза черен дроб.

„Дробът е целият в белези и се опитва да се самоизлекува. Когато го прави, той се натъква на още белези и по този начин образува нови – обяснява той.

Д-р Пински разказва още, че черен дроб като този на клипчето вероятно е бил притежание на човек починал от цироза, причинена от прекомерна консумация на алкохол. Той добавя, че когато черният дроб не функционира правилно, целият организъм започва да страда.

Разрухата на черния ти дроб, когато пиеш алкохол

„Имунната система не работи нормално – казва д-р Пински. - Зад черния дроб се натрупва кръв и върху хранопровода се появяват разширени вени. Опасността да се разкъсат е много голяма. След това смъртта настъпва за секунди.“

Идва уикенд! Още ли си убедена, че ще ходиш на парти? Да? Тогава се ограничи до 1-2 чаши вино. Ние със сигурност ще го сторим.


Виж ощеНово в Cosmo