Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Проблемите, които те е срам да споделиш с лекаря

 

Оценка: (0/5)

 
 

Те не са нито опасни, нито срамни, но щом влезем при човека с бялата престилка, някакви непонятни задръжки ни карат да замълчим.

Проблемите, които те е срам да споделиш с лекаря

  1. Хъркане

Предпоставки за появата на хъркането са наднорменото тегло, което стеснява горните дихателни пътища, алкохолът, тютюневият дим, който води до набъбване на лигавицата на дихателните пътища и увеличава отделянето на секрет, както и спането по гръб.

Решението. Понякога само промяната на позата, в която спите, е достатъчна. Ако страдате от алергия на горните дихателни пътища, консултирайте се с алерголог. Ако сте пушач, спрете цигарите. Опитайте какъв ефект ще имат фармацевтични препарати, които овлажняват лигавицата на фаринкса. Оперативната намеса е краен вариант.

►►►7 странни признака, че имаш здравословен проблем

  1. Вагинална сухота

Ако не е следствие от настъпила менопауза, друга причина за появата й могат да са неподходящите контрацептиви, хормонални смущения, психически и емоционални проблеми или липса на достатъчна сексуална възбуда поради кратка любовна предигра.

Решението. За да намалите болезнеността на половия акт, използвайте лубрикант. Ако проблемът е траен, ще помогнат, но след консултация с гинеколог, вагиналните естрогенни овлажнители или вагиналната естрогенна терапия.

  1. Привикване към стимуланти и успокоителни

Страдате от безсъние и вземате успокоителни, преди да си легнете. А през деня, за да сте енергични, не можете да минете без стимулиращи напитки. От тях пък вечерта не можете да заспите. Направо омагьосан кръг!

Проблемите, които те е срам да споделиш с лекаря

Решението. Опитайте се постепенно да замените синтетичните успокоителни с билки с подобен ефект като валериана, лавандула, хмел, маточина. За повече тонус през деня са ви достатъчни чаша-две кафе и малко витамин С.

►►►Виж кои са слабите страни на твоето тяло!

  1. Липса на желание за секс

Причините могат да са различни: емоционален срив, конфликт с половинката, здравословни проблеми или хормонални нарушения, които се отразяват на либидото.

Решението. Ако проблемите са от емоционално естество, потърсете изход от тях заедно с половинката ви. Ако са физиологически, обърнете се към гинеколог, който може да ви назначи хормонална терапия.


Виж ощеНово в Cosmo