Плодове и зеленчуци срещу рак на гърдата

Жените, които ядат много плодове и зеленчуци, намаляват опасността от рак на гърдата, установи американско изследване.



Жените, които ядат много плодове и зеленчуци, намаляват опасността от рак на гърдата, установи американско изследване.



Пъпеши, портокали, чушки, моркови, броколи, спанак и сладки картофи са сред храните, богати на каротеноиди, които помагат в борбата с рака. Според учените тези вещества, за които отдавна се знае, че имат антиоксидантни свойства, помагат също за предотвратяване образуването на ракови клетки в гърдите заради благоприятното им въздействие върху организма и най-вече имунната система.


"Диета, богата на плодове и зеленчуци с високо съдържание на каротеноиди, е много полезна за здравето, включително намалява опасността от рак на гърдата", съобщиха учените от Харвардското медицинско училище, които анализирали предишни изследвания от цял свят. /БГНЕС