Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Направи онзи период по-лесен

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Стратегии, които могат да предотвратят ежемесечните страдания 

Направи онзи период по-лесен

ВЗЕМИ ХАПЧЕ, ПРЕДИ ДА ТЕ ЗАБОЛИ 

Ден-два преди цикълът ти да дойде, вземи болкоуспокоителни. Колкото по-рано започнеш, толкова по-вероятно ще е да успееш да спреш производството на простагландини: химикали, подобни на хормоните, които причиняват неприятните болки.


СПИ ДОСТАТЪЧНО 

Смяната на настроенията, причинени от ПМС, правят доста жени суперстресирани. Решението: Легни си час по-рано, или ако можеш поспи следобед.


ЯЖ ПОВЕЧЕ

Само че от „добрите“ храни. Богатите на фибри пълнозърнести продукти, зеленчуците и плодове с високо водно съдържание ще ти помогнат да се справиш с онова запечено състояние.
 

НЕ ПРОПУСКАЙ СЕКСА

Въпреки че няма изследвания, категорично показващи, че сексът помага срещу болките, огромен брой жени са споделяли, че той намалява дискомфорта и ги кара да се чувстват доста по-добре. Ето едно възможно обяснение: палавите занимания предизвикват отделяне на хормони на щастието, а те блокират страничните ефекти на менструацията.


Виж ощеНово в Cosmo