Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Факти за здравето, които ще те изненадат

 

Оценка: (0/5)

 
 

Жените, забременели в период, когато са били подложени на стрес, по-често стават майки на момичета, показва проучване.

Факти за здравето, които ще те изненадат

Добра форма

Канадски учени от университета на Торонто установиха, че сезонните изменения карат подкожните мастни наслоения да се преместват и това променя фигурата по един или друг начин.

“Сезонната миграция” на мазнините, според изследването, е свързана с промените на нивото на тестостерона в кръвта. Много жени смятат, че са по-привлекателни през зимата, тъй като през летните месеци под въздействието на мъжкия хормон мазнините се настаняват по талията и корема.

Факти за здравето, които ще те изненадат

Медицина

Често, за да заглушим симптомите на грипа, сме готови да взимаме всичко, което ни е под ръка. Изследвания обаче показват, че ако човек приема едновременно два медикамента, рискът от тяхно непредсказуемо взаимодействие нараства с 10%, а при три – с цели 50%.

Красота 

Употребата на овлажняващите кремове, типични за лятото, през зимата в качеството на всекидневна грижа е вредна, предупреждават дерматолозите. В тези кремове се съдържа вода, а когато навън е студено, влагата, попита в кожата, кристализира и разкъсва клетките на епидермиса, което води до преждевременно стареене на кожата.

Затова през зимата трябва да се използват кремове, богати на растителни масла и витамини, което ги прави по-подходящи за студеното и ветровито време.

►►►Бързо на лекар: симптоми, които не са за подценяване

Алтернатива 

Натуралният витамин С в лимоните е много по-ефикасен от синтетичния. Освен че се борят с инфекциите и понижават високата температура, тези прекрасни цитрусови плодове облекчават симптомите на ангина и възпалено гърло, като прочистват дихателните пътища.

Факти за здравето, които ще те изненадат

Психо 

Холандски учени създадоха специален алгоритъм за анализиране чертите на лицето с цел да се определи нивото на удовлетворение. Методът е тестван сред повече от 300 жени от 8 европейски страни. Доброволките са консумирали различни храни. Резултатите показват, че жените са най-щастливи, когато хапват сладолед или шоколад, а ябълките предизвикват направо тъга сред 28% от участничките.

Хранене 

През зимата често изпитваме потребност да похапнем нещо сладко и в това няма нищо странно - от сладкото се повишава настроението, тъй като благодарение на него се произвежда голямо количество от хормоните на радостта - ендорфините. Но най-необходими в студените месеци са тези продукти, които ни помагат да се противопоставим на настинките и да съхраним енергията си. Всекидневната порция мюсли /75 г, 183 ккал/ доставя на организма балансиран коктейл от витамини и микроелементи, сред които ценните селен и цинк.

►►►8 изненадващи неща, които влияят на здравето ти

У дома 

Жените, забременели в период, когато са били подложени на стрес, по-често стават майки на момичета, показва проучване, проведено от университета в Оксфорд, Великобритания.

По време на изследването са били замерени нивата на два хормона – кортизол (показател за наличието на хроничен стрес) и бета-амилаза (показател за наскоро възникнал стрес, който е в своя пик).

За времето на изследването се родили 30% повече момичета. При жените с високо ниво на кортизол процентът на момичетата бил още по-висок – според изчисленията на учените, вероятността такива жени да родят момиче е със 75% по-голяма отколкото да родят момче.


Виж ощеНово в Cosmo