Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Космо отслабване или космо детокс

 

Оценка: (0/5)

Кое пречи на трайното отслабване?

Много хора периодично се опитват да отслабнат, като силно намаляват храната, стигайки до полуглад и дори до гладуване. Това често е съчетано с различни средства за потискане на апетита. Но даже и да стопят някой килограм, после бързо "наваксват". В крайна сметка отслабването не се получава и след време те пак са на някаква диета. Един от проблемите в случая е, че намаляването на храната е "аларма" за организма, че идва опасност от глад.

Космо отслабване или космо детокс

Той започва да се стреми да съхранява резерв от енергия занапред, забавя обмяната на веществата, трупа запаси от мазнини. Освен това силното ограничаване на храните лишава тялото от вещества, необходими за нормалните процеси в организма.

Най-общо казано, тоталното количествено намаляване на храната води до ниска кръвна захар, стига се до летаргия и... силно желание за сладко, защото организмът "си иска" енергията, получавана от въглехидратите. Въглехидратите играят роля за умствената и физическа активност, свързани са с поддържането на кръвната захар, с хормоналната регулация.

Мазнините, които хората масово "обвиняват" за излишните килограми, също имат съществена роля за организма - някои от тях участват в синтезирането на стероидните хормони, изграждането на клетки и съответно тъкани, и др.

Накратко - храненето при отслабване трябва да е разнообразно, за да осигурява всички вещества, нужни на организма. Ограничаването на храната трябва да е целесъобразно, да се махнат само излишните калории. И това да не е само по себе си, а съчетано с подходящата физическа активност.

Този комплекс от мерки трябва да е съобразен с конкретния организъм, като например в програмите за отслабване на клиниката ЛъкиФит в Банско, която е в луксозния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Курсът се провежда под медицински контрол според пола, възрастта, здравословното състояние, възможностите. Така за 7 дни могат да се стопят до 6 на сто от килограмите, при курс от 14 дни се отслабва до 8 на сто. И тъй като се задава модел за хранене и активност, за година теглото може да се намали до 30 процента и да се задържи трайно.

Защо е необходим детокс на организма

Космо отслабване или космо детокс

С годините в тялото се трупат различни токсини, приемани от въздуха, водата, храната. В самия организъм също се образуват отрови. При лошо храносмилане се получава престой и гниене на хранителни остатъци в стомаха и червата, при което се отделят токсини. Чрез кръвта те се разнасят из тялото, като вредят на клетките, тъканите, органите.

Става дума за тежки метали, чужди за организма химични съединения, метаболитни продукти и др. На практика което и да е химично вещество в големи дози се превръща в отрова за тялото. На първо място се засягат кръвоснабдените органи - бъбреци, черен дроб, мозък, бели дробове. Като цяло човек започва да чувства слабост и лесно да се уморява, става раздразнителен. Може да се появи тежест в стомаха, също подуване и газове, гадене, обриви.

Тези по-слаби форми на неразположение обикновено се свързват с вътрешно образуваните токсини. При остро външно отравяне се стига до висока температура, болки, повръщане, разстройство.

Космо отслабване или космо детокс

Има различи методи и средства за прочистване от токсини на цялото тяло или на отделни органи - бъбреци, жлъчка и черен дроб, дебело черво и т.н. Могат да се използват определени храни и начин на хранене, билки, масла, слабителни и прочистващи терапии, и др. Приложението им е комплексно и на етапи, и изисква специални условия и оборудване.

Затова трябва да се извърши в специализирани лечебни заведения от квалифицирани специалисти като например в програмата ЛъкиФит Пълен детокс на петзвездната клиника ЛъкиФит в Банско. В противен случай могат да се допуснат грешки, които да доведат до нарушения в храносмилането, чревните функции, хемороиди, възпаление на лигавицата на дебелото черво, чернодробни колики и др.


Виж ощеНово в Cosmo