Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се наспиш, ако нещо те боли?

 

Оценка: (0/5)

 
 

Място не можеш да си намериш. Боли те тук и там. Но... Имаме добра новина за теб. Някои пози при сън облекчават болката и ти помагат да се наспиш като хората. Ето при кои болежки как трябва да легнеш.

Как да се наспиш, ако нещо те боли?

Незабавно разкарай тези 10 неща от спалнята си: виж кои в галерията долу.

10 неща, които незабавно трябва да махнеш от спалнята си

►►►Спиш абсолютно грешно и си личи по тези 18 признака.

Боли те рамото

Идеалният вариант е да спиш по гръб: така няма да има никакво натоварване върху рамото. Но ако много ти се иска да лежиш настрани, сложи пред гърдите си мека възглавничка, мъж :) или пингвин. А върху тях протегни ръката си.

Пробожда те в гърба

Защитавай се! Или поне подпъхни под коляното, ако лежиш по гръб, малка възглавничка, а под кръста – навита на руло кърпа. Не се препоръчва да спиш по корем, ако те боли гърбът.

Как да се наспиш, ако нещо те боли?

Болят те петите

Поздравяваме те, това са симптоми на плантарен фасциит, появяващи се при прекомерно натоварване. На стъпалата ти им е необходима свобода: не ги овивай плътно с одеялото, защото през цялата нощ те ще са напрегнати.

Киселинен рефлукс

Така се нарича връщането на кисело съдържание от стомаха в хранопровода. За да не се събуждаш с киселини, избягвай да спиш по гръб. И повдигни леглото откъм главата си така, че краката да са по-ниско от нея по време на сън.

►►►Ти трябва да спиш гола. Дори е задължително. Ето защо.

Боли те шията

Високата възглавница само ще влоши нещата. Избери средна и легни така, че върху нея да си „почива“ само главата и шията, но не и раменете.

Хъркане

Изобщо, хъркането често е съпътствано от апнея, така че е добре да се обърнеш към лекар. Но за временна мярка използвай топка за тенис. Сложи я в джоба на пижамата си и я облечи така, че джобът да е на гърба ти. Сега, ако се опиташ да се обърнеш по гръб, топката ще ти пречи.


Виж ощеНово в Cosmo