Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да пребориш махмурлука след плажните купони

 

Оценка: (0/5)

 

Съгласна ли си, че лятото е време за вечерните срещи? И ние така мислим. Затова събрахме за теб съвети, от които да разбереш как да купонясваш цяла нощ и сутринта да се чувстваш прекрасно.

 

Как да пребориш махмурлука след плажните купони

Отнасяй се към пиенето на алкохол така, както се отнасяш към лекарствата, за да не ти напомнят сутринта болките в главата и прилошаването за вчерашният купон. Звучи малко скучно, но ще ни благодариш, когато се събудиш в добро настроение!

Как се напиват различните зодии

Как да го направиш

Има легенда, че трябва да се редува порция алкохол с порция вода, за да е всичко наред. Но учени от няколко страни стигат до извода, че това почти не влияе на степента на трезвеност. А това, което действително влияе, е количеството на изпитото.


23% от пиещите не са застрашени от махмурлук, дори и след изпиване на голямо количество


►►► Най-горещите локации на Южното Черноморие

Как да определиш нормата? Установено е, че ще забравиш за махмурлука, ако употребиш не повече от 1.5 мл чист спирт на 1 кг от теглото си. Ако тежиш 60 кг, можеш да си позволиш 90 мл за 3-4 часа. Трябва и да знаеш мерките: в чаша вино (150 мл) има приблизително 18 мл спирт, в 50 мл твърд алкохол (текила, джин, уиски, водка) – около 20 мл, в половин литър бира има също толкова. А правилото „Не смесвай!” наистина работи.

Cosmo Summer Tour 2017

Например, белият ром и бирата се приготвят от различни суровини, затова на организма му е сложно да ги преработва. По тази причина е най-добре да се консумират чисти напитки, а от коктейлите да се избират тези, които са с най-малко алкохол. Следващ въпрос: висок или нисък градус? Учените не стигат до консенсус, но, следвайки написаното по-горе, и едното и другото е нарушение на правилото „Не смесвай!”. И за да не излизаш от релсите след вечерните купони, подготви се от по-рано.

Как да пребориш махмурлука след плажните купони

►►► Коя ваканционна храна да избереш според зодията

Витамин В6 ще помогне на черния дроб да заработи нормално, а медикаментите с лимонена или янтърна киселина, ще намалят токсичното действие на алкохола. Закуси плодове и зеленчуци, съдържащи целулоза (тиквички, домати, ябълки, грозде), не посягай към пикантната и тежка храна. Спри да пиеш поне час преди лягане. Вкъщи помогни на организма си с доза ензими, ускоряващи метаболизма, и активен въглен, който да помогне да се изхвърлят от организма остатъчните вещества на алкохола (може да ги приемате и преди купона).

Ако не успееш

Как да пребориш махмурлука след плажните купони

►►► 14 пиянски разговора, които всяка жена е водила

И все пак махмурлукът те застига? Не се „лекувай” с нова порция алкохол – ще стане по-лошо. Вземи си душ и пий ензими, ако не си го направила преди това. Пий повече течности, богати на лимонена киселина, а също така и млечни киселини: кисело, прясно мляко или чай с лимон. Народните рецепти също действат. Хапни кисели краставички, които възстановяват водно-солевия баланс. Върши работа и сок от кисело зеле или подсолена леко минерална вода.


75% от хората страдат от синдроми на махмурлук. Всъщност 50% са склонни да занижават количеството на изпития алкохол


„Против болки в главата е добре да се приемат препарати на основата на ацетилсалициловата киселина”, твърдят специалисти по съдова хирургия. И мазната храна ще се справи със симптомите, но още веднъж ще атакува черния дроб. Яж желирани храни – желирано месо или мармалад. Докторите подчертават, че в борбата с лошото самочувствие, помагат и средствата против махмурлук, които се продават в аптеките – защото в състава им има аспирин и киселини.

 


Виж ощеНово в Cosmo