Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Чаша вода: ключът към успеха

 

Оценка: (5/5)

Можете да забравите за скъпите уроци или витамини за мозъка, защото ключът към успеха се крие в обикновена чаша вода, установиха учени от Университета в Източен Лондон.

Чаша вода: ключът към успеха

Ново изследване сред студенти показва, че чаша вода преди изпит помага за успешното му вземане. Студентите, които пият по чаша вода преди да влязат в залата при преподавателите си, се справят с 10% по-добре от жадните си колеги.
Учените обясняват факта, с научната теория, че мозъчните клетки работят по-добре, когато са "навлажнени". Водата успокоява нервите, обясняват също така специалистите. Освен това пресъхналите студенти се разсейват по-често, сочи още проучването.
Учените провели изследването върху стотици студенти с различни напитки – вода, кафе или кола. Установили, че вида на напитката няма значение, но производителността все пак не била толкова голяма, когато консумирате захар или кофеин.


Виж ощеНово в Cosmo