Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Без сутиен? Защо не!

 

Оценка: (0/5)

 
Ами ако за гърдите ни е по-добре да не носим сутиен?

Това поне показва едно скорошно медицинско изследване по темата. Ето и въпросите, които първо трябва да си зададем?

Без сутиен? Защо не!

Звезди, които не се притесняват да показват зърната си

Атрибут за прелъстяване или залог за комфорт за едни, неприятна принуда за други… Много жени още от младостта си са в сложни отношения със своя сутиен. Но малка революция в обличането, е може би напът да се случи: един лекар съветва да не се носи сутиен.

►►►Прочети тези важни факти за твоите гърди

Без сутиен? Защо не!

Рискува ли жената да увреди гърдите си?
Априори, не. Ако вярваме на първите резултати от едно изследване, проведено от френския учен – д-р Жан- Дьони Руйон, отказът от сутиен носи само ползи за здравето. Този спортен лекар от Безансон, Франция, наблюдавал над триста жени, които не носели сутиен. Всички те се съгласили да им взима мерки веднъж годишно, за да установява височината на бюста им и еластичността на гърдите им. Заключението: бюстът им не се отпуснал. Напротив, при някои жени дори се бил повдигнал с няколко милиметра!

Единодушни ли са специалистите?
Дълго време се твърдеше, че ако не поддържаме тежестта на млечната жлеза, ще се отпусне кожната обвивка, която поддържа гърдата. Това изследване обаче днес ни кара да мислим, че неносенето на сутиен може, напротив, да стимулира кожата да остане в тонус. Разбира се, мненията на специалистите са коренно противоположни. Затова не може да се даде категоричен отговор. Както подчертава д-р Жан-Дьони Руйон, неговото изследване не обхваща достатъчен брой жени, за да се даде окончателен отговор на въпроса.

Без сутиен? Защо не!

Кой може да се изкуши да опита?
Очевидно е по-лесно да минеш без сутиен, когато си размер 85 В, но ако си 95 D, нещата стоят малко по-различно. В това отношение всичко е въпрос на лично усещане и комфорт. Ако се изкушаваш да опиташ, направи го! Започни, като оставаш вкъщи час-два на ден без сутиен. Когато спортуваш обаче, задължително носи удобен сутиен (за предпочитане – специален за спорт), а когато спиш, не ползвай никакъв. Винаги спи с голи гърди под нощницата или пижамата!

Грижи за красиви гърди
Със сутиен или не, всички жени мечтаят за красиви и стегнати гърди. Някои гимнастически упражнения могат да ти помогнат за това. Гърдите нямат мускулни тъкани, но се поддържат от големия пекторален мускул. Този мускул може да бъде стимулиран.

3 прости упражнения


Без сутиен? Защо не!

* Направи десетина лицеви упори, изправена срещу стена.

* Произнеси много пъти високо „икс”, като се опитваш да го удължиш максимално.

* Допри дланите на ръцете пред себе си на височината на гърдите, като стегнеш силно.

►►►Мечтаеш за големи гърди? Виж проблемите на притежателките на пищен бюст

2 ефикасни трика

* Приключи душа си със студена вода, но нека струята не е много силна, това ще активира циркулацията на кръвта и ще тонизира епидермиса.

* Ползвай специален крем за стягане на бюста или хидратиращо мляко, като го нанасяш с масажни движения, описващи осмици около гърдите.

 

Хидратацията поддържа кожата млада по-дълго време

Без сутиен? Защо не!

Влажността е първото нещо, от което нашата кожа жизнено се нуждае. Добре хидратираният епидермис е по-гладък и по-добре отразява светлината. Овлажняващият крем е най-важният продукт срещу остаряването на кожата! Той е особено нужен на чувствителната кожа, защото поддържа хидролипидния слой, така че той да може добре да изпълнява защитната си роля. В противен случай дразнещите вещества от околната среда могат лесно да предизвикат възпаление и преждевременно стареене.

Без сутиен? Защо не!

Хиалуроновата киселина (тя е естествен компонент в кожата, но количеството й намалява с възрастта) овлажнява чудесно, когато е под формата на големи молекули – те остават на повърхността и ефектът е видим веднага.

Без сутиен? Защо не!

Други ценни активни вещества, които имат отличен овлажняващ ефект, са глицеринът, лактовата киселина, екстрактът от водорасли (той задържа водата в кожата), трехалозата – захар, добивана от едно пустинно растение. В козметичните продукти често се използват и серамиди, мастни киселини, ароматни масла.


Виж ощеНово в Cosmo