Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

А ти готова ли си за #КосматЯнуари?

 

Оценка: (0/5)

 
 

След толкова прекрачвания на Нова година, вече си наясно, че настъпят ли новите 365 дни ти не се превръщаш автоматично в някаква идеална версия на себе си – непушеща, непиеща вино, неядяща бургери и шоколад.

А ти готова ли си за #КосматЯнуари?

Но също така си наясно, че правенето на списъци за усъвършенстването на личността ти влияе позитивно. За някои жени, януари почна ударно в тази насока, с решението да зарежат самобръсначките и да обявят месеца за #JanuHairy или #КосматЯнуари.

Хаштагът е дело на студентката Лаура Джаксън. Нейно дело е и едномесечната кампания, която цели да окуражи жените да се харесват повече с даденото им от природата, както и да събере пари за благотворителност.

►►► Когато жените спряха да се бръснат

Джаксън дори даде интервю за BBC, в което обяснява подигравките, които самата тя е понасяла през годините заради отказа да се бръсне на „общественоприетите“ места. „Макар да се чувствах по-свободна и уверена в себе си, някои хора не разбираха избора ми да не се обезкосмявам – коментира тя. – Разбрах, че имаме да извървим още дълъг път, докато започнем да възприемаме другите искрено и без преструвки.“

В Instagram вече се появиха много снимки с хаштага #JanuHairy – от такива с необръснати подмишници, до наболи косми по краката и дори интимната зона. Жените ръкопляскат на инициативата и искат света да знае това.

Виж как се е променяла интимната прическа през годините (снимки долу):

Промяната на интимната прическа през годините

Събраните от кампанията средства отиват към благотворителната организация Body Gossip, която образова младите хора да гледат позитивно на външния си вид.

Макар #JanuHairy да е поредният пирон в ковчега на традиционните разбирания за красота, много хора изказаха недоволството си с коментари под снимките на жените, осмелили се да участват. „Отвратително“ и „мръсно“ са думи, които още върлуват в хорските усти, стане ли въпрос за косми по женското тяло. За това можем да кажем само – това са просто косми, не изпражнения, успокойте се малко!


Виж ощеНово в Cosmo